Ποια είναι η σωστή ώρα που πρέπει να κοιμούνται τα παιδιά, το βράδυ

  • Πέμπτη, 31 Αύγουστος 2017 09:01
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παιδί

 Δεν έχουν όλα τα παιδιά την ίδια όρεξη και διάθεση να κοιμηθούν νωρίς και κάπου εκεί, ξεκινάνε τα παρακάλια ή η γκρίνια, για λίγη ώρα περισσότερη. Και αρκετοί γονείς, «σηκώνουν» λευκή πετσέτα, αφήνοντας το παιδί να δει τηλεόραση ή να κάνει κάτι άλλο, και να πάει αργά για ύπνο.

Ωστόσο, όπως λένε οι ειδικοί, οι γονείς κάνουν ένα σημαντικό λάθος, που δεν ωφελεί στη σωστή ανάπτυξη του παιδιού, δημιουργώντας – άθελά τους – μία σειρά από προβλήματα. Περισσότερο, δε, όταν το πρόγραμμα του «ξενυχτιού» συνεχίζεται και τον χειμώνα και το παιδί πηγαίνει στο σχολείο.

Μάλιστα, όπως τονίζουν οι ειδικοί, η καλύτερη ώρα για να κοιμηθεί ένα παιδί είναι στις 9 το βράδυ, αφού από την ώρα αυτή, ξεκινάει ο επαρκής, για την ανάπτυξη του παιδιού, ύπνος.

Ποια είναι τα οφέλη όταν κοιμούνται νωρίς

Βοηθά στην ανάπτυξη τους

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αυξητική ορμόνη κορυφώνεται στις 10 μ.μ., στις 12 μ.μ. και στις 2 μ.μ. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό το παιδί να κοιμάται τις ώρες αυτές, ώστε να αναπτυχθεί σωστά και να μεγαλώσει.

Μειώνονται οι πιθανότητες παχυσαρκίας

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, τα παιδιά που κοιμούνται στις 9 το βράδυ, έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα, μεγαλώνοντας. Κι αυτό διότι, ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το μεταβολισμό, με επιπτώσεις στο βάρος του παιδιού.

Έχουν καλή απόδοση στο σχολείο

Είναι φανερό, ότι το παιδί που δεν έχει κοιμηθεί επαρκώς το προηγούμενο βράδυ, δε μπορεί να αποδώσει την επόμενη μέρα. Η έλλειψη ύπνου έχει ως συνέπεια το παιδί να μην έχει καθαρό μυαλό και να μη μπορεί να συγκεντρωθεί. Αντίθετα, όταν έχει κοιμηθεί πολλές ώρες, την επόμενη μέρα είναι ξεκούραστο, έχει καθαρό μυαλό και είναι γεμάτο ενέργεια.

Έχουν καλή διάθεση

Σύμφωνα με Πανεπιστήμιο του Καναδά, τα παιδιά που κοιμούνται νωρίς, έχουν καλή διάθεση και ψυχική υγεία. Σε αντίθετη περίπτωση, τα παιδιά που κοιμούνται λιγότερες ώρες, οδηγούνται σε αυξημένο άγχος και διέγερση.

mothersblog.gr