13χρονος σκότωσε 14χρονη φίλη του γιατί ήθελε να γίνει κατά συρροή δολοφόνος

  • Τρίτη, 29 Αύγουστος 2017 20:21
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Το έγκλημα ήταν τόσο βάναυσο, τόσο σκληρό και τόσο γεμάτο οργή, που το μαχαίρι γύρισε μέσα στο σώμα του κοριτσιού - Το θύμα είχε δεχτεί περίπου δέκα μαχαιριές σε χέρια, του λαιμό και θώρακα

Ένας έφηβος στη Βραζιλία σκότωσε μία από τις συμμαθήτριές του στο θάνατο  επειδή «αρέσει η ιδέα της δολοφονίας», ακούστηκε ένα δικαστήριο. 

Ο 13χρονος κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη συμμαθήτριά του, Tamires Paula de Almeida, καθώς περίμενε το ασανσέρ, στην πολυκατοικία, όπου και οι δύο ζούσαν στην ανατολική πόλη Goiana. 

Η 14χρονη γνώριζε το αγόρι, ο οποίος δεν μπορεί να ονομαστεί για νομικούς λόγους, καθώς πήγαιναν στο ίδιο σχολείο και παρακολουθούσαν μερικά από τα ίδια μαθήματα. 

Η αστυνομία είπε ότι το αγόρι τους είπε ότι είχε προσχεδιάσει την επίθεση και αγόρασε το μαχαίρι γιατί του «άρεσε η ιδέα της δολοφονίας».

Ήθελε να δει «πώς η υπόλοιπη τάξη θα αντιδράσει όταν θα θρηνούσαν για εκείνη».

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Leonidio Alves de Moraes, είπε στον ιστότοπο ειδήσεων της Βραζιλίας G1L: «Το αγόρι μας είπε ότι έπιασε την Tamires ακριβώς την ώρα που έμπαινε στο ασανσέρ και την έσυρε έξω. Προσπάθησε να την σκοτώσει χτυπώντας το κεφάλι της στον τοίχο. Αλλά δεν πέθανε. Όταν είδε ότι ήταν ακόμα ζωντανή, τη σκότωσε με το μαχαίρι.

«Το έγκλημα ήταν τόσο βάναυσο, τόσο σκληρό και τόσο γεμάτο οργή, που το μαχαίρι γύρισε μέσα στο σώμα του κοριτσιού. Το θύμα είχε δεχτεί περίπου δέκα μαχαιριές μεταξύ των χεριών, του λαιμού και του θώρακα».

Ο έφηβος φέρεται να ήθελε να σκοτώσει δύο άλλους συμμαθητές και να γίνει κατά συρροή δολοφόνος, αλλά είπε ότι δείλιασε και έτρεξε στο σχολείο του, όπου ομολόγησε τι συνέβη, σε ένα δάσκαλο.

Ο Czar Sabino, ο δάσκαλος του Κρατικού Κολλεγίου της Αμερικής, δήλωσε ότι το αγόρι είχε έρθει σε αυτόν και ζήτησε να του μιλήσει κατ' ιδίαν. 

Είπε: «Έτρεμε, ήταν πολύ κόκκινο στο πρόσωπο και κουνούσε τα χέρια του. Μου είπε: "Καλέστε ασθενοφόρο, έχω μαχαιρώσει έναν άνθρωπο στο κτήριό μου».

Ο 57χρονος είπε ότι ο έφηβος του έδωσε τότε το μαχαίρι που ήταν «τυλιγμένο σε ένα μαύρο, ματωμένο πανί».

Το σώμα του κοριτσιού ανακαλύφθηκε λίγο μετά, αφ' ότου ένας γείτονας άκουσε κραυγές στο διάδρομο.

Φώναξε για βοήθεια και χτύπησε την πρώτη πόρτα που βρήκε, χωρίς να γνωρίζει όμως, ότι ήταν η μητέρα του θύματος.

«Η μητέρα του κοριτσιού βγήκε για να βοηθήσει και ήταν συγκλονισμένη όταν είδε το σώμα της κόρης της. Ήταν ένα πολύ τραυματικό γεγονός», είπε ο αρχηγός de Morales.

Ο 50χρονος γείτονας, ο οποίος δεν ήθελε να κατονομασθεί, δήλωσε: «Δεν συνειδητοποίησα ότι ήταν τότε η Tamires. Ήμουν τόσο φοβισμένος που ούρλιαζα για βοήθεια και η μαμά της έτρεξε έξω. Κατάρρευσε όταν είδε ότι ήταν η κόρη της και έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο».

Το σχολείο είναι πλέον κλειστό για το υπόλοιπο της εβδομάδας για να επιτρέψει στους μαθητές να συνέλθουν. 

Οι συμφοιτητές της Tamires απέδωσαν φόρο τιμής σε αυτήν, αποκαλώντας την «υπερ-έξυπνη και μελετηρή».

«Ήταν πολύ αγαπητή και ποτέ δεν θα έκανε τίποτα για να βλάψει κανέναν. Κάθε ένας ήταν φίλος της», είπε ένας συμμαθητής της.

Δεν είναι σαφές εάν το αγόρι θα αντιμετωπίσει ποινική δίωξη για το θάνατο της Tamires. 

Η ηλικία της ποινικής ευθύνης στη Βραζιλία είναι τα 18 χρόνια, αλλά ένας νόμος που ψηφίστηκε το 2015 έλεγε ότι οι νέοι θα μπορούσαν να δικαστούν ως ενήλικες για βίαια εγκλήματα.

 

Πηγή: protothema