Λόγοι που θα σε πείσουν να διαθέσεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου

  • Δευτέρα, 28 Αύγουστος 2017 19:54
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ψυχολογία

Πολλοί είναι αυτοί που στο άκουσμα και μόνο της λέξης μοναξιά ταράζονται και είναι κάτι που δεν επιθυμούν για κανέναν λόγο. Όμως, υπάρχουν κάποιοι λόγοι που αποδεικνύουν ότι ίσως θα ήταν καλύτερα αν περνούσες λίγο χρόνο μόνο σου.

Όσο πιο δραστήριος είσαι, τόσο πιο πιθανό είναι να επωφεληθείς από κάποια ήσυχη στιγμή. Γι’αυτό λίγη μοναξιά στο γεμάτο πρόγραμμα σου δεν είναι καθόλου χάσιμο χρόνου.

Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη που έχει η μοναξιά.

 

Ο χρόνος που περνάς μόνος σου ενισχύει την εμπάθεια
Όταν ξοδεύεις χρόνο με ένα συγκεκριμένο κύκλο φίλων ή τους συναδέλφους σου, αναπτύσσεις μια νοοτροπία. Ο χρόνος που περνάς μόνος σου σε βοηθά να αναπτύξεις περισσότερη συμπόνια για τους ανθρώπους που μπορεί να μην εντάσσονται στον «εσωτερικό σας κύκλο».

Η μοναξιά αυξάνει την παραγωγικότητα
Παρόλο που τόσα γραφεία έχουν αρχίσει να δημιουργούν ανοιχτές ταράτσες ώστε όλοι να μπορούν να επικοινωνούν πιο εύκολα, οι μελέτες δείχνουν ότι αυτές γεμίζουν από ανθρώπους που συνήθως δεν επιθυμούν να εργάζονται. Οι άνθρωποι αποδίδουν καλύτερα όταν έχουν λίγη παραπάνω ιδιωτικότητα.

Η μοναξιά προκαλεί τη δημιουργικότητα
Υπάρχει ένας λόγος που πολλοί συγγραφείς ή καλλιτέχνες θέλουν να πάνε σε μια καμπίνα στο δάσος ή ένα ιδιωτικό στούντιο για να δουλέψουν. Το να είσαι μόνος με τις σκέψεις σου δίνει στον εγκέφαλό σου την ευκαιρία να περιπλανηθεί, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις πιο δημιουργικός.

Το να είσαι μόνος σου δίνει την ευκαιρία να σχεδιάσεις τη ζωή σου
Οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν πολύ χρόνο στον σχεδιασμό γάμων και διακοπών, αλλά ποτέ δεν σχεδιάζουν πώς να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη ζωή τους. Ο χρόνος που αφιερώνεις μόνος σου μπορεί να σου δώσει την ευκαιρία να βρεις έναν σκοπό στην τόσο θορυβώδη και γεμάτη ζωή μας. Η μοναξιά σου προσφέρει την ευκαιρία να σκεφτείς τους στόχους σου, την πρόοδό σου και τις αλλαγές που θέλεις να κάνεις στη ζωή σου.

Μπορείς να γνωρίσεις τον εαυτό σου καλύτερα
Όταν είσαι μόνος σου, μπορείς να κάνεις επιλογές χωρίς εξωτερικές επιρροές και αυτό θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις περισσότερες πληροφορίες για το ποιος είσαι ως άτομο.

 

Πηγή: ipop