Κρήτη και Κύπρος "συναντήθηκαν" στην Επισκοπή - Γιορτή γεύσεων και παρέας άφησε ιστορία (Φωτογραφίες)

  • Δευτέρα, 28 Αύγουστος 2017 10:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πολιτισμός

Η γιορτή πίτας στην Επισκοπή ήταν απλώς η αφορμή. Γιατί η αιτία ήταν όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής και ήταν μοναδικά με “πρωταγωνίστριες” τις γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Επισκοπής “Εργάνη” και του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας. Σε ένα μοναδικό “σμίξιμο” έγινε ανταλλαγή γεύσεων που προσφέρθηκαν απλόχερα στον κόσμο και από τους δύο συλλόγους, ειπώθηκαν πολλά και συγκινητικά, έγινε ανταλλαγή δώρων, και στο τέλος όπως ήταν φυσικό “στήθηκε” και ένα γνήσιο Κρητικό γλέντι.

Όλα αυτά έγιναν στην πλατεία του Αγίου Μηνά στην Επισκοπή και είχαν μοναδικό και ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς οι Κυπριακές και οι Κρητικές γεύσεις σε πίτες και γλυκά που φτιάχτηκαν ακόμα και την ώρα της συνάντησης έξω από το ναό, ενθουσίασαν τους πάντες. Οικοδέσποινες της βραδιάς η πρόεδρος του συλλόγου “Εργάνη” Σεβαστή Κρασανάκη και τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου οι οποίες είχαν οργανώσει τα πάντα ως την τελευταία λεπτομέρεια για να υποδεχθούν τις Κύπριες “αδελφές” τους και τον υπόλοιπο κόσμο που ανηφόρισε ως την Επισκοπή.

Η Κυπριακή αντιπροσωπεία, από την πλευρά της έφερε στην Επισκοπή έναν άλλο αέρα, αφού κατάφεραν να δείξουν όχι μόνον την παράδοση τους αλλά και την αγάπη τους για την Κρήτη και τους ανθρώπους της, όπως τους έχουν γνωρίσει μέσω των γυναικών της Επισκοπής. Τα 25 μέλη της Κυπριακής αντιπροσωπείας που ως αύριο θα βρίσκεται στην Κρήτη, έδειξαν με τα φαγητά και τα γλυκά τους αλλά και ανεβαίνοντας στην πίστα υπό τους ήχους της Κρητικής λύρας πως περισσότερα είναι αυτά που ενώνουν, παρά αυτά που χωρίζουν τα δύο νησιά.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην Επισκοπή γεύτηκαν πολλά είδα πίτας με διάφορα υλικά, καπρικό και πιλάφι ενώ από την πλευρά των Κυπρίων, πιχίες, δάκτυλα, σουτζούκο, γλυκό με κολοκύθα, λούντζο, λουκουμάκια και αναψυκτικό τριαντάφυλλο.