Οι Art Women με τα έργα τέχνης τους στο Σίβα - Το νέο πρόγραμμα των εκδηλώσεων (βίντεο)

  • Σάββατο, 26 Αύγουστος 2017 11:51
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πολιτισμός

Έργα τέχνης με αντικείμενα που κάποιοι άλλοι ίσως θα πετούσαν θα έχουν την ευκαιρία να δουν όσοι αύριο και μεθαύριο επισκεφθούν το Σίβα Πυργιωτίσσης και δουν μια έκθεση διαφορετική. Η έκθεση των γυναικών “Αrt women” που δουλεύοντας υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Βασιλάκη και υπό τη σκέπη της Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας έχει να δείξει σπουδαία έργα.

Η έκθεση εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Αυγούστου στο Σίβα που επρόκειτο να είναι πενθήμερας αλλά τελικά λόγω πένθους θα διαρκέσουν τρεις μέρες και όπως τονίζουν οι διοργανωτές: “η ομάδα «Art women», με έδρα τις Μοίρες που ασχολείται με την τεχνική του ντεκουπάζ και άλλες δημιουργικές τεχνικές, θα εκθέσει χειροποίητες δημιουργίες στο Σίβα, από τις 8 το βράδυ και μέχρι το τέλος της κάθε βραδιάς, την Κυριακή και τη Δευτέρα”.

Το πρόγραμμα των υπόλοιπων εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

*Κυριακή 27 Αυγούστου: Βραδιά Βεγγέρας. Κρητικό γλέντι με το Γιάννη Αλεξάκη.

*Δευτέρα 28 Αυγούστου: Βραδιά Θεάτρου με το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού- «Η σηκωματαριά ελιά» του Κωστή Τριανταφυλλάκη. Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου -που είναι μια κρητική ηθογραφία με πολύ συγκίνηση- κάτω από μια σηκωματαριά ελιά (μια ελιά σε… ξένο χωράφι δηλαδή, καθώς σύμφωνα με αυτό το αξιοπερίεργο ιδιοκτησιακό καθεστώς, σε άλλον ανήκει το δέντρο και σε άλλον η γη), δύο νέοι που τις οικογένειες τους χωρίζει η κατάρα της βεντέτας, ανακαλύπτουν την αγάπη.

*Τρίτη 29 Αυγούστου: Παραδοσιακό κρητικό γλέντι με τον Μιχάλη Καλλέργη.

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο προέρχονται από προηγούμενη έκθεση ενώ στο βίντεο της κυρίας Εύας Κοντού – Καπελλάκη που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε μια παρουσίαση του χωριού αλλά και τη Μαρία Βασιλάκη να μιλά  στην αρθρογράφο και παραγωγό εκπομπών στο σταθμό της Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας για την έκθεση και τη δημιουργία των έργων.