"Το μεγάλο μας τσίρκο" με 50 άτομα επί σκηνής

  • Σάββατο, 26 Αύγουστος 2017 09:57
  • Συντακτική Ομάδα
  • Εκδηλώσεις

Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου ανεβαίνει ξανά το έργο της εθελοντικής ομάδας Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Το Μεγάλο μας τσίρκο». Το έργο παρουσιάζεται για μία ακόμα φορά στο κοινό μετά τη μεγάλη αποδοχή και επιτυχία του έργου που παρουσιάστηκε με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Μινώα-Πεδιάδας σε δήμους του νησιού το καλοκαίρι του 2016. Η παράσταση ανεβαίνει στις 9.00 το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Θέατρο Αρκαλοχωρίου, ενώ η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι 40 εθελοντές ταλαντούχοι ερασιτέχνες ηθοποιοί και χορευτές που εντυπωσιάζουν σαν επαγγελματίες επί σκηνής.
Η σκηνοθέτιδα του θεατρικού έργου Ευαγγελία Μαρκοπούλου αναφερόμενη στο έργο «Το Μεγάλο μας τσίρκο» που ανέβασαν το 1973 Καζάκος – Καρέζη επισημαίνει: «Η ομάδα είναι ερασιτεχνική, είναι άνθρωποι που δουλεύουν, είναι άνθρωποι που είναι άνεργοι, φοιτητές, καθηγητές, καφετζήδες, καθημερινοί άνθρωποι, της διπλανής πόρτας. Το αποτέλεσμα, όπως μας λέει και ο κόσμος, είναι καλύτερο και από επαγγελματικό».

Πάνω στη σκηνή βρίσκονται 50 άτομα, ο θίασος είναι 20 άτομα, μουσικοί και τραγουδιστές, με «ζωντανό» θέατρο σκιών και τη συμμετοχή του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού ομίλου «ΕΡΦΑΛΗΣ». Η δημοτική θεατρική ομάδα «Δρώντες επί Σκηνής» προσκαλεί τον κόσμο να παρακολουθήσει την ανανεωμένη-εμπλουτισμένη ιστορική μουσικο-θεατρική παράσταση που βασίζεται στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Όπως αναφέρουν οι συντελεστές της παράστασης, θα παρουσιαστούν αποσπάσματα του αυθεντικού έργου που δεν είχαν παρουσιαστεί πέρυσι, ενώ με τη βοήθεια νέων ταλαντούχων μουσικών και χορευτών η φετινή παρουσίαση θα έχει μια ξεχωριστή οπτική.