Οι τροφές που στερούν τη λάμψη από το δέρμα σου

 

Οι γυναίκες μαθαίνουμε από την εφηβεία μας να περιποιούμαστε και να φροντίζουμε καθημερινά το δέρμα μας. Για το λόγο αυτό επενδύουμε χρόνο αλλά και χρήματα σε προϊόντα με θαυματουργά συστατικά που έρχονται από την επιστήμη της δερματολογίας και υπόσχονται να καταπολεμήσουν πολλά από τα προβλήματα της εμφάνισης μας, όπως για παράδειγμα η ακμή.

 

Παρόλα αυτά, με το πέρασμα των χρόνων διαπιστώνουμε, ότι η αληθινή ομορφιά ξεκινάει πρώτα από μέσα μας και από αλλαγές που οφείλουμε να κάνουμε στον τρόπο ζωής μας, με έμφαση στη σωστή, ισορροπημένη και πλούσια σε θρεπτική αξία διατροφή, μιας και αυτή έχει άμεσο αντίκτυπο. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η φράση «είμαστε ό,τι τρώμε» (και ό,τι πίνουμε φυσικά).

 

Από τη μια πλευρά λοιπόν υπάρχουν τροφές που είναι ικανές να διατηρήσουν το δέρμα ενυδατωμένο και να προστατεύσουν τα κύτταρά του, από την άλλη όμως υπάρχουν κι εκείνες που ύπουλα μπορούν να προκαλέσουν ζημιά και να το φθείρουν.

 

Παρακάτω θα βρεις πέντε από αυτές που θα πρέπει να αποφύγεις σύμφωνα με τους δερματολόγους.

 

Το αλάτι

Αν έχεις ξυπνήσει νιώθοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια σας πρησμένη, τότε θα πρέπει να ξέρεις ότι η καθημερινή υπερβολική σε κάποιες περιπτώσεις κατανάλωση αλατιού, μπορεί να ευθύνεται για το πρήξιμο αυτό, μιας και η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη.

 

Τα οστρακοειδή

Οστρακοειδή όπως οι γαρίδες, ο αστακός και το καβούρι, αλλά και κάποια πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, αποτελούν φυσικές πηγές ιωδίου. Μια διατροφή πλούσια στο συγκεκριμένο συστατικό μπορεί να προκαλέσει ακμή.

Η ζάχαρη

Αν καταναλώνεις τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάσουν την σφριγηλότητα του δέρματος, μιας και έχουν την τάση να προκαλούν ρυτίδες και λεπτές γραμμές αλλά και να δρουν αρνητικά στην παραγωγή κολλαγόνου. Είναι καλύτερο λοιπόν να αντικαταστήσεις τη λευκή ζάχαρη με μαύρη.

pexels.com

pexels.com

Το αλκοόλ

Πρόκειται για ένα διουρητικό. Οσο περισσότερο αλκοόλ καταναλώνεις κατά τις εξόδους σου, τόσες περισσότερες και οι πιθανότητες να αφυδατώσεις το δέρμα σου. Η κατανάλωσή του επηρεάζει την ισορροπία του δέρματος και μπορεί να αυξήσει λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

 

Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη

Στην κατηγορία τους ανήκουν το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα κέικ. Αυτές οι τροφές έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και μπορούν να αυξήσουν απότομα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία το 2007, η διατροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που ακολουθήθηκε από νεαρούς άντρες μείωσε το πρόβλημα της ακμής που αντιμετώπιζαν.  

bovary.gr