Παράδοση ... με τη βούλα! - Πρεμιέρα σήμερα για τις εκδηλώσεις του Αγροτικού Αυγούστου 2017

  • Παρασκευή, 25 Αύγουστος 2017 14:27
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Την 19η Έκθεση Κρητικών Προϊόντων «Αγροτικός Αύγουστος 2017» που ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 25 Αυγούστου στην πλατεία 1866 στα Χανιά θα επισκεφθεί ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Τα εγκαίνια της έκθεσης Κρητικών προϊόντων με κεντρικό σύνθημα «Όταν η παράδοση πιστοποιείται» συνδιοργανώνεται από το Δήμο Χανίων, τη Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων με διάρκεια έως 31 Αυγούστου.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου η έκθεση  διοργανώνεται το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αποφευχθεί η συγκέντρωση όλων των δραστηριοτήτων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, που ούτως ή άλλως η πόλη είναι ασφυκτικά γεμάτη. “Πρέπει να επιδιώκουμε τη δημιουργία γεγονότων και σε ενδιάμεσες περιόδους, ώστε να προσελκύουμε κοινό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”, τόνισε ο κ. Βάμβουκας. 

“Για άλλη μια χρονιά επιμένουμε ποιοτικά. Δεν επιδιώξαμε να προσθέσουμε ακόμη μία λαϊκή αγορά στα Χανιά, αλλά ενεργήσαμε με τέτοιο τρόπο, ώστε οι συμμετέχοντες να είναι αποκλειστικά Κρητικοί παραγωγοί και εταιρείες, που παράγουν και τυποποιούν αγροτικά προϊόντα και διαθέτουν τις ανάλογες άδειες τυποποίησης. Τα προϊόντα μας πρέπει να έχουν την προστιθέμενη αξία, που δικαιούνται και τη θέση, που τους αρμόζει”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο κ. Βάμβουκας, στηρίζοντας τη δυνατότητα, που δίνεται, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για εξωστρέφεια των Καταστημάτων Κράτησης, για δεύτερη φορά φέτος σε διοργάνωση του “Αγροτικού Αυγούστου”, φιλοξενούνται προϊόντα, που έχουν παραχθεί υπό την επιμέλεια των τροφίμων του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς. Ενδιαφέρουσες είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης, στις οποίες συμμετέχουν μουσικά παραδοσιακά συγκροτήματα, ενώ υπάρχει και πλούσιο πρόγραμμα προώθησης της κρητικής διατροφής, σε συνεργασία με το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας και Πολιτισμού και τον γνωστό chef, Γιάννη Αποστολάκη, το ΕΠΑ.Λ. Βρυσών, που διακρίθηκε σε εμπορικό μαθητικό διαγωνισμό μεταξύ 83 εικονικών επιχειρήσεων από σχολεία όλης της Ελλάδας, καθώς και άλλες εταιρείες, που θα παρουσιάσουν συνταγές με βάση τα κρητικά μας προϊόντα. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: