Κι όμως, αλλάζει έντονα η ζωή ενός νέου μπαμπά

  • Πέμπτη, 24 Αύγουστος 2017 19:12
  • Συντακτική Ομάδα
  • Άνδρας

Η αλήθεια είναι πως όταν έρχεται ένα μωρό στον κόσμο, στη ζωή της μαμάς έρχονται τα πάνω -κάτω. Από την εξίσωση, όμως, συχνά ξεχνάμε τον μπαμπά, που καλείται επίσης να προσαρμοστεί σε πρωτόγνωρες γι’ αυτόν συνθήκες και να βρει τον εαυτό του μέσα από τον νέο του ρόλο.

Αυτό το κείμενο, λοιπόν, είναι αφιερωμένο στις μέλλουσες μαμάδες που θέλουν να δουν τα πράγματα από την πλευρά του άντρα τους, αλλά κυρίως σε όλους τους μέλλοντες μπαμπάδες που θέλουν να ξέρουν… τι τους περιμένει. Πριν τους τρομάξουμε, θα τελειώσουμε τον πρόλογό μας με την εξής φράση: μπορεί η αρχή να είναι δύσκολη, όμως η συνέχεια θα σας ανταμείψει.

 

Σεξ; Ποιο σεξ;
Πιθανώς να κάνατε ήδη εξάσκηση στην αποχή από το σεξ όσο η σύντροφός σας ήταν έγκυος (αν και οι ειδικοί σημειώνουν ότι το σεξ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν χρειάζεται να «κοπεί»). Η αποχή, όμως, θα είναι ακόμα μεγαλύτερη μετά τον ερχομό του μωρού για έναν και μόνο λόγο: θα είστε και οι δύο εξαντλημένοι. Συνέχεια. Ακόμα κι αν εσείς ένα βράδυ έχετε όρεξη για… κάτι παραπάνω εκτός από το να κοιμηθείτε, το πιθανότερο είναι ότι η κούραση θα έχει νικήσει τη γυναίκα σας.
Επιπλέον, σύμφωνα με τους ειδικούς, αν η σύντροφός σας έχει γεννήσει φυσιολογικά, θα πρέπει να περιμένετε 40 μέρες μέχρι την πρώτη σας ερωτική επαφή μετά τον τοκετό. Αν έχει γεννήσει με καισαρική, ενδεχομένως να τα καταφέρετε νωρίτερα!

Η σχέση του ζευγαριού θ’ αλλάξει
Γιατί  το μωρό θα γίνει το… τρίτο πρόσωπο. Το λέμε σχηματικά, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι άντρες που νιώθουν παραγκωνισμένοι από τη σύντροφό τους με την άφιξη του μωρού. Όπως είναι λογικό, η μαμά περνάει πολύ χρόνο φροντίζοντας το νεογέννητο μέλος της οικογένειας και πλέον προσφέρει το μεγαλύτερο μέρος της τρυφερότητάς της σ’ εκείνο -κάτι που μέχρι πρότινος ο σύντροφός της μονοπωλούσε.
Η αντίδραση αυτή θεωρείται φυσιολογική από τους ψυχολόγους, αφού γενικά πιστεύεται ότι ο πατέρας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να δεθεί με το μωρό και να συνηθίσει στη νέα του ζωή. Οι μαμάδες, από την άλλη, έχουν αποδεχθεί τον ρόλο που θ’ αναλάβουν εδώ και 9 μήνες!

«Η γυναίκα μου είναι άλλος άνθρωπος»
Ενδεχομένως έχετε ακούσει πολλούς άντρες να λένε, ότι η σύντροφός τους άλλαξε αφού έγινε μητέρα- κάτι απολύτως λογικό. Ο ρόλος της μητέρας την έκανε να αλλάξει τις προτεραιότητές της, πιθανώς να ασχολείται λιγότερο με τον εαυτό της ενώ μπορεί να τη βοήθησε να αποκτήσει έναν πιο δυναμικό χαρακτήρα. Στην αρχή, η αλλαγή αυτή είναι ένα μικρό σοκ για τον πατέρα, όμως στη συνέχεια θα καταλάβει, ότι η μητρότητα έχει αλλάξει τη γυναίκα της ζωής του προς το καλό- και θα τη θαυμάζει για όσα μπορεί πλέον να καταφέρει!

Θα κάνει όσα κορόιδευε
Βλέποντας στο παρελθόν άλλους μπαμπάδες να ασχολούνται με φρουτόκρεμες, με πάνες, να ανησυχούν με την εμφάνιση των κενώσεων των μωρών τους και να έχουν γεμίσει το κινητό τους με εκατοντάδες φωτογραφίες των παιδιών τους, μάλλον σκεφτόσαστε «Εγώ δεν θα γίνω τέτοιος μπαμπάς!». Όμως, σ’ αυτό το σημείο η ζωή γελάει μαζί σας και η φράση «Τόσα ξέρεις, τόσα λες» βρίσκει αντίκρισμα. Γιατί ναι, θα γίνετε κι εσείς ένας χαζομπαμπάς που θα ανησυχεί και θα χαίρεται με το παραμικρό. Καλύτερα να το πάρετε απόφαση από τώρα.

Θα μάθει τι σημαίνει αγάπη χωρίς όρια
Αυτή είναι και η μεγαλύτερη έκπληξη που η πατρότητα επιφυλάσσει σε κάθε άντρα: θα του δείξει ότι η αγάπη μπορεί να είναι ανεξάντλητη, ότι οι θυσίες που μπορείς να κάνεις για το παιδί και την οικογένειά σου δεν έχουν τελειωμό και ότι πάνω απ’ όλα, ζεις για να τους προστατεύεις και να τους αγαπάς. Αυτός δεν είναι ο ρόλος του μπαμπά;

 

Πηγή: mama365