Πως θα "σώσεις" το αγαπημένο σου ρούχο που ξέβαψε στο πλυντήριο

  • Πέμπτη, 24 Αύγουστος 2017 08:59
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Ρούχα που ξεβάφουν- αυτή η μάστιγα. Ποιος είναι ο πιο φυσικός και οικονομικός τρόπος να το αντιμετωπίσετε; 

Βάζετε πλυντήριο, βγάζετε τη μπουγάδα, αρχίζετε να απλώνετε, μέχρι που παρατηρείτε ότι το, μέχρι πριν την πλύση, λευκό σας τζιν έχει αποκτήσει γαλάζιες, ροζ ή πορτοκαλί αόριστες στάμπες και γραμμές και δεν θυμίζει σε τίποτα το παντελόνι που φορούσατε με αυτοπεποίθηση. 

Οι πρώτες σκέψεις για να το αχρηστεύσετε, να το χαρίσετε ή να το πετάξετε, έχουν ήδη αρχίσει να  κυκλοφορούν στο μυαλό σας. Ελπίζουμε να σας προλάβαμε. 

Όπως, πιθανότατα, ήδη γνωρίζετε, οι χρωμοπαγίδες πάντα βοηθούν, αλλά -προφανώς- δεν ανοίξατε αυτό το άρθρο για να διαβάσετε τι θα μπορούσατε να είχατε κάνει. Τι γίνεται από εδώ και πέρα είναι το θέμα. Σώζεται η κατάσταση;

Ναι, και μάλιστα όχι με έναν, αλλά με 2 εναλλακτικούς τρόπους. 

  Ξεκινάμε;

1. Με μαγειρική σόδα

Ξαναπλύντε τα ξεβαμμένα ρούχα στο πλυντήριο, σε πιο χαμηλή θερμοκρασία. Βάλτε κανονικά το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε και, απλώς, προσθέστε λίγες κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα.

2. Με λευκό ξύδι  και χυμό λεμονιού

Εδώ η διαδικασία χωρίζεται σε 2 φάσεις:

Σε πρώτη φάση, πριν ακόμα στεγνώσουν τα ρούχα, ρίξτε τα πάλι μέσα στο πλυντήριο, προσθέστε 1/2 ποτήρι ξίδι στη θήκη που βάζετε το απορρυπαντικό και ρυθμίστε την πλύση. 

Μόλις η πλύση ολοκληρωθεί και όσο τα ρούχα είναι ακόμα νωπά, ρίξτε τα σε μια λεκάνη με νερό και φυσικό χυμό λεμονιού. Αφήστε τα για 24 ώρες και βάλτε τα πάλι στο πλυντήριο για άλλη μια πλύση

bovary.gr