Σε κλίμα συγκίνησης και με πλήθος κόσμου η συναυλία στη μνήμη της Βιργινίας Μανασάκη

  • Τετάρτη, 23 Αύγουστος 2017 15:37
  • Συντακτική Ομάδα
  • Εκδηλώσεις

Σε κλίμα συγκίνησης εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Περιφέρειας Κρήτης, φορείς και πλήθος κόσμου τίμησαν την μνήμη της Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Βιργινίας Μανασάκη-Ταβερναράκη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην γενέτειρα της στην Γαλιά της Μεσσαράς. Η τιμητική εκδήλωση που περιελάμβανε χορωδιακές μελωδίες και ομιλίες για την προσωπικότητα, τη ζωή και το έργο της αείμνηστης Βιργινίας Μανασάκη-Ταβερναράκη, οργανώθηκε από το Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Ενορίας Γαλιάς. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου συμμετείχαν τα μουσικά σύνολα του πολιτιστικού κέντρου της Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας «Κεντρώας Κρήτης Μελωδοί», «Κρήτες Ριζίτες», «Ντελίνες αοιδοί» και «Κεντρώας Κρήτης Μελωδοί, εν Αθήναις». Τα τραγούδια της συναυλίας ερμήνευσε 75μελής μικτή χορωδία και 15/μελής ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Ευρωπαϊκής και Βυζαντινής μουσικής, Κων/νου Χ. Σταυρουλάκη, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως.

«Η Βιργινία που έφυγε πρόωρα από κοντά μας είχε σημαντική προσφορά στην περιοχή, στην Κρήτη ολόκληρη και θα ζει για πάντα στις καρδιές μας, στη μνήμη μας …» τόνισαν μεταξύ άλλων στις ομιλίες τους, αναφερόμενοι στην προσωπικότητα, στην προσφορά και το έργο της Βιργινίας Μανασάκη-Ταβερναράκη ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης, ο αδελφός και ο σύζυγος της αείμνηστης Βιργινίας, Γιώργος Μανασάκης και Γιώργος Ταβερναράκης. Παράλληλα οι εκπρόσωποι της οικογένειας ευχαρίστησαν θερμά τον Μητροπολίτη, τον Περιφερειάρχη και την ενορία Γαλιάς για την οργάνωση εκδήλωσης τιμής και μνήμης στον δικό τους άνθρωπο, όπως ευχαρίστησαν και όλους τους συμμετέχοντες. Τις ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη για την εκδήλωση μνήμης, «Προσευχητικής Σύναξης», αλλά και στην στήριξη του στην δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου της Μητρόπολης, στο έργο γενικότερα της Εκκλησίας, εξέφρασε ο Μητροπολίτης κ.κ. Μακάριος που τόσο ο ίδιος όσο και ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησαν για την παρουσία τους όλους τους συμμετέχοντες, χορωδούς, μουσικούς, φορείς, και πολίτες.

Ο κ. Αρναουτάκης παράλληλα συνεχάρη τον Μητροπολίτη για την σημαντική δραστηριότητα και το πνευματικό έργο του Πολιτιστικού Κέντρου της Μητρόπολης. Στην τιμητική εκδήλωση παρόντες επίσης ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες ΠΕ Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Κρήτης Νίκος Ξυλούρης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πόπη Δασκαλάκη, Φανούρης Τουπάκης, Λάμπρος Καμπουράκης, Γιώργος Ματαλλιωτάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιάννης Χαρωνίτης, ο π. βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης, η π. Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη, εκπρόσωποι στρατιωτικών-αστυνομικών αρχών, συγγενείς της εκλιπούσης, κάτοικοι του χωριού Γαλιά, της ευρύτερης περιοχής κ.α.