"Σχέση οργής ή Σχέση στοργής" - Το βιβλίο της Μαρίας Πεδιώτου που "ανοίγει δρόμους"

  • Τετάρτη, 23 Αύγουστος 2017 09:08
  • Συντακτική Ομάδα
  • Βιβλίο

Ένα βιβλίο που ... ανοίγει δρόμους σε ένα κρίσιμο και ευαίσθητο για όλους τους ανθρώπους βιβλίο, τις σχέσεις κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία. Συγγραφέας του βιβλίου “Σχέση οργής ή Σχέση στοργής” είναι η ψυχολόγος Μαρία Πεδιώτου, η οποία στο βιβλίο της καταθέτει τα σημαντικά κομμάτια της μεγάλης εμπειρίας της με τις ανθρώπινες σχέσεις. Έχοντας μελετήσει το θέμα επιστημονικά αλλά έχοντας συσσωρεύσει την εμπειρία της καθημερινής επαφής και τριβής των ανθρωπίνων σχέσεων μέσα από τη δουλειά της, ανοίγει απλόχερα ένα παράθυρο στον αναγνώστη που τον βοηθά να διαχειριστεί και να βελτιώσει  τη σχέση του και την καθημερινότητα της.

Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΤΑΝΟΣ και είναι ένα βιβλίο για το καλοκαίρι. Η ίδια η συγγραφέας έγραψε για το βιβλίο της: “Με χαρά μοιράζομαι , φίλοι μου, μαζί σας, το ξεκίνημα του βιβλίου που αποτελεί τον καρπό μιας πεντάχρονης δουλειάς.

Το συστήνω ανεπιφύλακτα και για τις καλοκαιρινές διακοπές, παρόλο που επικρατεί η άποψη πως στις διακοπές διαβάζουμε..." ελαφρά" αναγνώσματα....

Κι όμως ένα βιβλίο που δίνει τη δινατότητα να απαλλαγεί κανείς από ψυχικά φορτία, είναι ό, τι πρέπει για να γυρίσει πραγματικά ξαλαφρωμένος και ανανεωμένος από τις διακοπές του”.

Τι θα βρούμε στο βιβλίο

Το καταστάλαγμα της εμπειρίας της Μαρίας Πεδιώτου δομείται στο βιβλίο με τρόπο εύπεπτο αλλά και πρακτικό και δίνει τον τρόπο για να γίνουμε τελικά ευτυχισμένοι.

Η ανάγκη να μη χάσουμε αυτόν που αγαπάμε είναι το δυνατότερο κίνητρο να σκύψουμε στον εαυτό μας, να βρούμε την αλήθεια μας και να ολοκληρωθούμε ως άνθρωποι μέσα από μια αληθινή διαπροσωπική σχέση που υπαγορεύει ο κόσμος του έρωτα και της αληθινής αγάπης...

Σε κάθε κεφάλαιο ακολουθείται η πορεία μιας θεραπευτικής συνεδρίας: πρώτα εντοπίζουμε τους τρόπους με τους οποίους εκφράζονται οι ελλείψεις και η συναισθηματική ανωριμότητα μέσα στη σχέση.

Εξετάζουμε ποια μπορεί να είναι η συμπεριφορά που μπλοκάρει την αγάπη και κατόπιν προχωρούμε στην πρόληψη και στην απαλλαγή από αυτήν.

Μια σειρά από μικρές ιστορίες, ερωτηματολόγια και πίνακες δίνουν πρακτικό χαρακτήρα στη θεωρία του κάθε κεφαλαίου. Έτσι, καθένας έχει την ευκαιρία να ασκηθεί στη γνώση του εαυτού του, στην κατανόηση του συντρόφου του και στην αλλαγή των συμπεριφορών που δεν εξυπηρετούν τη σχέση του.

Ποιά είναι η Μαρία Πεδιώτου

Η Μαρία Πεδιώτου είναι ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, ειδικευμένη στη συμβουλευτική ζεύγους και στην οικογενειακή θεραπεία. Σπούδασε Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχει κάνει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Συστημική Θεραπεία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, στη Συμβουλευτική Ζεύγους προ του γάμου, στο Care and Counseling Center of Georgia. Έχει εμπειρία είκοσι δύο χρόνων στην ατομική και στην ομαδική θεραπεία. Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ αρθρογραφεί στον περιοδιικό τύπο με θέματα που αφορούν στη σχέση του ζευγαριού και της οικογένειας.

Το “ταξίδι” του βιβλίου “Σχέση οργής ή Σχέση στοργής” ξεκίνησε από την πόλη του Ηρακλείου, στα κεντρικά βιβλιοπωλεία, και στον Άγιο Νικόλαο, Στην Αθήνα, όσοι ενδιαφέροντια μπορούν να βρουν το βιβλίο στα Public του Συντάγματος και του Αμαρουρίου. Καθώς και στη Θεσσαλονίκη στο Public της Τσιμισκή .