Τα πέντε χρώματα που μας κάνουν ευτυχισμένους - Βάλτε τα στο σπίτι σας και φτιάξτε τη διάθεση σας

  • Τετάρτη, 23 Αύγουστος 2017 08:53
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Η αλήθεια είναι ότι επηρεαζόμαστε από τα χρώματα που μας περιτριγυρίζουν. Άλλα μας φτιάχνουν τη διάθεση και άλλα μας καταθλίβουν. Μήπως να το δούμε πιο σοβαρά το θέμα, ειδικά όταν πρόκεται για την καθημερινότητα μας; της Σάντυς Τσαντάκη

1. To κίτρινο είναι το καλύτερο χρώμα για να ανέβουμε ψυχολογικά αλλά και το φούξια βοηθάει πάντα να προσθέσουμε μια αισιόδοξη πινελιά στην καθημερινότητα μας, και τη ζωή μας. Το κίτρινο είναι το χρώμα της χαράς και του…Lalaland. Του ήλιου. Δεν έχει σημασία αν θα επιλέξουμε έντονο κίτρινο ή πιο υποτονικό, το κίτρινο ενδείκνυται το ίδιο για κρεβατοκάμαρες και μπάνια. Και ταιριάζει τέλεια με το γκρι.

2. Το πράσινο, είναι το χρώμα της χρονιάς, μας χαλαρώνει, φέρνει ηρεμία και ισορροπία στη ζωή μας. Φέρνει τη φύση σπίτι μας, ενισχύει τη συγκέντρωση και την χαλάρωση. Προσπαθήστε να μπερδέψετε διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου για να εμπνευστείτε από την φύση και τον κήπο σας. Ή το πλησιέστερο πάρκο στο σπίτι σας. 

3. Το μπλε είναι ένα επίσης κατευναστικό για τα νεύρα μας χρώμα, τόσο για το σώμα, όσο και για το πνεύμα μας. Αποτελεί συνώνυμο της αισιοδοξίας, ταιριάζει με το μεσογειακό μας ταμπεραμέντο, συμβολίζει αφοσίωση και εμπιστοσύνη. Όσοι εργάζονται σε …μπλε περιβάλλον, είναι πιο παραγωγικοί γιατί είναι ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Μας αρέσει το μπλε στο μπάνιο, στο γραφέιο, στη κρεβατοκάμαρα, και σε μικρά δωμάτια.

4. Το ροζ είναι το χρώμα της ζεστασιάς, της φιλοξενίας, της ευαισθησίας, του ρομαντισμού και του αισθησιασμού. Είναι διασκεδαστικό, μας εμπνέει, και μας χαρίζει ενέργεια με μια μόνο ματιά. 

5. Το κόκκινο προδίδει αυτοπεποίθηση και συναίσθημα, τραβάει την προσοχή, μας βοηθάει να θυμόμαστε ότι πρέπει να έχουμε πάθος για τη ζωή. Δεν χρειάζεται να το έχουμε σε μεγάλες δόσεις, για να ζαλιζόμαστε… Και οι μικρές δόσεις αρκούν για να …ξυπνάμε και οι τελευταίοι. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com