Κάνε σωστή οικονομία για να κάνεις τα ταξίδια που ονειρεύεσαι

  • Τρίτη, 22 Αύγουστος 2017 17:30
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ταξίδια

Αν είσαι πραγματικός ταξιδιώτης, το ταξίδι βρίσκεται στην -τουλάχιστον- ετήσια ατζέντα σου. Αν είσαι συνειδητοποιημένος ταξιδιώτης όμως, φροντίζεις ώστε να κάνεις πραγματικότητα με μεθοδικό τρόπο το κάθε ταξίδι, ακόμη κι αν αυτό απαιτεί τρομακτική οργάνωση και -φυσικά- budget. Ορίστε λοιπόν τα πιο ασφαλή βήματα για να το καταφέρεις.
 

Κάνε εύκολη την αποταμίευση
To πρώτο πράγμα που πρέπει και θέλεις να κάνεις είναι να διευκολύνεις τον εαυτό σου. Οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουν την αδράνεια ή πέφτουν πολύ εύκολα στην παγίδα της. Αυτό συμβαίνει και κάθε φορά που προσπαθούμε να βάλουμε χρήματα στην άκρη. Mια καλή λύση θα ήταν να ανοίξεις ένα λογαριασμό αποκλειστικά γι' αυτό, στον οποίο θα μπαίνει αυτόματα ένα μέρος της μισθοδοσίας σου με πάγια εντολή. Και εννοείται πως δεν θα χρησιμοποιείς χρήματα από αυτόν για να καλύψεις άλλες ανάγκες.
 

Συγκρατήσου στις αγορές σου
Όταν επισκέπτεσαι κάποιο μαγαζί και αγγίζεις κάτι, κυρίως ρούχο, σου δημιουργείται μεγαλύτερη επιθυμία να το αγοράσεις, σύμφωνα με ψυχολογικές έρευνες. Οπότε... κράτα κοντά τα χέρια σου και γεμάτη την τσέπη σου. Περιττό να σου πω πως δεν πρέπει να ξεφεύγεις και να ψωνίζεις τα απολύτως απαραίτητα κατά το διάστημα αυτό.
 

Κάνε το γνωστό σε όλους
Πες στον κοινωνικό σου περίγυρο γι' αυτό. Πες στους γονείς σου, στους φίλους σου, στο αφεντικό σου, βάλε μέχρι και sticker στο ψυγείο σου. Έτσι θα το θεωρήσεις δεδομένο και θα το δεις πιο ζεστά.
 

Κατέγραψε τα έξοδά σου
Ένας καλός τρόπος για να σκεφτείς ακόμη περισσότερο να ξοδεύεις λιγότερα είναι να καταγράφεις οτιδήποτε αγοράζεις κάθε εβδομάδα: από μια τσίχλα στο περίπτερο μέχρι κάτι αρκετά μεγαλύτερο (και ακριβότερο). Έτσι, θα έχεις μια σαφή εικόνα πού πηγαίνουν τα λεφτά σου και πώς μπορείς να μειώσεις το εξοδολόγιό σου.
 

Βρες τρόπους να αυξήσεις το εισόδημά σου
Όλοι, πάντοτε και ανεξαρτήτως συνθηκών το επιδιώκουν. Όταν έχεις βάλει έναν στόχο όμως μπορείς να το κάνεις με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο. Μια καλή λύση εδώ βρίσκεται στο ίντερνετ και στα αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι πλέον και θέλεις να πουλήσεις ή ακόμη και σε μια συμπληρωματική εργασία που μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτύου.

 

Πηγή: askmen