Πως να καθαρίσετε τα τρία "δύσκολα" σημεία της κουζίνας

  • Τρίτη, 22 Αύγουστος 2017 09:21
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Η καθαριότητα του σπιτιού, είναι παραδεδεγμένο, ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Οι απαιτήσεις της καθημερινότητας μας καλούν πολλές εκτός σπιτιού και το μόνο που δεν θέλουμε στο τέλος της ημέρας είναι να συναντήσουμε ακαταστασία. Η κουζίνα είναι ένα δωμάτιο που χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης ως προς την καθαριότητά του καθώς οι συσκευές του και τα σκεύη του χρησιμοποιούνται πολύ αλλά απολυμαίνονται – τα περισσότερα- σχεδόν σπάνια. Είναι καιρός να στρέψεις την προσοχή σου σε «δύσκολα» σημεία που δεν καθαρίζονται εύκολα. Για όλα, όμως, υπάρχει τρόπος και μάλιστα εύκολος τρόπος.

Για την καθαριότητα του νεροχύτη: Οι -γεμάτοι λίπη- λεκέδες του νεροχύτη χρειάζονται για την απολύμανσή τους καθαριστικό (κατά προτίμηση χλωρίνη αν βέβαια ο νεροχύτης δεν είναι από ανοξείδωτο χάλυβα) ή ξύδι και ζεστό νερό. Τρίψε τα «δύσκολα» σημεία της επιφάνειας με μια παλιά οδοντόβουρτσα και τον υπόλοιπο νεροχύτη με ένα σφουγγάρι. Ξέπλυνε καλά την επιφάνεια και στέγνωσέ την με ένα καθαρό πανί. Ο νεροχύτης είναι το δεύτερο πιο βρώμικο σημείο της κουζίνας μετά το σφουγγάρι.

Για την καθαριότητα των σημείων κάτω και πίσω από τις συσκευές:Είναι σημεία που συνεχώς σου «διαφεύγουν» και δεν καθαρίζονται συχνά. Βγάλτα από τη θέση τους και καθάρισε το πάτωμα με ηλεκτρική σκούπα. Σφουγγάρισε το σημείο με χλωρίνη και στη συνέχεια καθάρισε την συσκευή με νωπό πανί που θα έχει ξύδι.

Για τον καθαρισμό των ραφιών του ψυγείου: Είναι ένα σημείο που συγκεντρώνει αρκετά μικρόβια λόγω του ότι δεν καθαρίζεται τόσο συχνά. Η cleaning blogger Μelissa Maker συμβουλεύει να καθαρίζουμε τα ράφια αφού πρώτα τα έχουμε βγάλει από το ψυγείο, με ένα μείγμα σόδας και ζεστού νερού. Μπορείς αν θες να καθαρίσεις τα ράφια στο νεροχύτη με σαπουνάδα και στη συνέχεια να τα στεγνώσεις με καθαρό πανί.

bovary.gr