Όλη η Ελλάδα ... ένα χωριό! - Χιλιάδες φωτογραφίες από τόπους, τοπία, γεύσεις και ανθρώπους

  • Δευτέρα, 21 Αύγουστος 2017 11:02
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ελλάδα

Ένας απίστευτος πλούτος από την Ελληνική ύπαιθρο του παρελθόντος αλλά και τη σημερινή περιλαμβάνεται στη σελίδα “Ζωή στο Χωριό” που δημιουργήθηκε στο facebook πριν περίπου μια διετία.

Της Μαρίας Καλλέργη

Σήμερα η σελίδα έχει πάνω από 156.000 ανθρώπους που την ακολουθούν καθημερινά καταθέτοντας με ενθουσιασμό το δικό τους “οβολό” στην προσπάθεια που ξεκίνησε από μια μικρή παρέα με μεγάλη αγάπη από το νομό Φωκίδας και επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα από τη μια άκρη ως την άλλη.

Οι φωτογραφίες και τα κείμενα που τις συνοδεύουν στα οποία αναφέρονται οι τόποι, οι φωτογράφοι και άλλα στοιχεία που θα βρούμε στη σελίδα είναι χιλιάδες και καθημερινά εμπλουτίζονται καθημερινά με τη συμμετοχή όλων των αναγνωστών της σελίδας. Πως όμως ξεκίνησε η προσπάθεια αυτή; Η cretewoman επικοινώνησε με τους διαχειριστές της σελίδας οι οποίοι θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, προς το παρόν τουλάχιστον.

Ωστόσο όπως είπε μια εκ των διαχειριστών, τους άρεσε η ζωή στο χωριό, καθώς και οι ίδιοι ζουν σε ένα ελληνικό χωριό και σκέφτηκαν να καταγράφουν όσα συναντούν καθημερινά σε μια σελίδα για να μπορούν να τα θαυμάζουν κι άλλοι άνθρωποι. Αυτό ξεκίνησε αρχικά χαλαρά αλλά στην πορεία σημείωσε τεράστια επιτυχία, αφού χιλιάδες ήταν όσοι ακολούθησαν την προσπάθεια και σήμερα οι διαχειριστές της σελίδας χρειάζονται πάρα πολύ χρόνο για να δέχονται τα μυνήματα των ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαδικασία στέλνοντας το δικό τους υλικό. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει κι ένας προβληματισμός καθώς πρόκειται για μια ερασιτεχνική προσπάθεια αγάπης στην ελληνική ύπαιθρο που στόχο δεν έχει να αποκομίσει κέρδη.

Οι ίδιοι οι διαχειριστές αναρτούν πολλές φωτογραφίες από τις εξορμήσεις τους σε χωριά και έχουν βάλει τη σελίδα στην καθημερινότητα τους. Η δουλειά που γίνεται είναι εξαιρετική ενδιαφέρουσα και διασώζει τόσο τον πολιτισμό του παρελθόντος από την ελληνική ύπαιθρο όσο και αυτόν που συντηρείται αλλά και δημιουργείται αυτήν την περίοδο στα χωριά της χώρας μας.

Στη σελίδα θα βρείτε φωτογραφίες από παντού, την ηπειρωτική Ελλάδα και όλα τα νησιά, από τόπους, τοπία, γεύσεις, ανθρώπους.  Οι φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε αποτελούν απλώς ένα μικρό δείγμα.

Για να βρείτε τη σελίδα ΖΩΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ πατήστε εδώ.