Σπίτια που ξεκουράζουν - Δέκα τρόποι για να "εγκαταστήσετε" την άνεση στο σπίτι σας

  • Κυριακή, 20 Αύγουστος 2017 08:18
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Οι τάσεις έρχονται και φεύγουν, η άνεση μένει. Αν διαβάσουμε βιβλία διακόσμησης και προσέξουμε τι γράφεται πίσω από τις λεζάντες και τις λέξεις, θα εντοπίσουμε μικρά και μεγάλα μυστικά για σπίτια που θαυμάζουμε και μπορούμε να φτιάξουμε κι εμείς. 

1. Το χρώμα έχει να κάνει με τη διάθεση της στιγμής. Και της δεκαετίας. Οι πειραματισμοί δεν είναι στο πρόγραμμα οπότε καλύτερα να είμαστε από την αρχή σίγουροι για το χρώμα στους τοίχους.

2. Όταν θέλουμε να κρυφτούμε, δεν προτιμάμε το λευκό αλλά τα έντονα εμπριμέ. Οπότε παίζουμε σε μεγάλες επιφάνειες, καναπέδες, τραπεζομάντηλα, ακόμη και κουρτίνες.

3. Οι διαφάνειες είναι φιλικές προς το περιβάλλον μας. Ενισχύουν το φως και το απελευθερώνουν. Τι θα λέγατε για αιθέρια υφάσματα παντού;

4. Όλα έχουν να κάνουν με τη σωστή εκμετάλλευση και την αντίθεση ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. Τα φωτεινά σπίτια είναι χαρούμενα, εκείνα που παραμένουν κλειστά, με κατεβασμένα...ρολλά, δεν αγκαλιάζουν ποτέ τον ήλιο. Οπότε ανοίξτε τα παράθυρα με κάθε ευκαιρία.

5. Πρέπει να ξέρουμε πότε ρίχνουμε τους τόνους. Το σπίτι προσφέρεται για να χαλαρώνουμε, δεν είναι γκαλερί, ούτε μουσείο ή τσίρκο.

6. Το καλοκαίρι παίζει και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Αν μας αρέσει να εκθέτουμε τη συλλογή μας με κοχύλια, μπορούμε τουλάχιστον να την εμπλουτίζουμε κάθε χρόνο.

7. Το ξύλο παραμένει κλασικό, αρκεί να μην μπερδεύουμε διαφορετικά είδη στον ίδιο χώρο.

8. Οι αντίκες θέλουν να γνωριστούν επιτέλους με πιο μοντέρνο ντιζάιν για να δείξουν και τα χρόνια τους.

9. Τα σεμεδάκια αναβαθμίστηκαν σε δαντέλες που μοιάζουν έτοιμες να φορεθούν.

10. Μια τραπεζαρία μπορεί να ανανεωθεί στη στιγμή, αν τολμήσουμε να βάλουμε διαφορετικό ύφασμα σε κάθε καρέκλα. Μαζί με χρωματιστά ποτήρια στο τραπέζι. Ποια είναι η δική σας αγαπημένη καρέκλα;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com

clickatlife.gr