Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαράζου εναντίον άρθρου του Γιώργου Παπακωνσταντή.

  • Παρασκευή, 18 Αύγουστος 2017 19:42
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πολιτισμός

Με αυτή την ανακοίνωση στο ...Facebook, ο πολιτιστικός σύλλογος Γαράζου, εκφράζεται εναντίον του άρθρου μου  με τίτλο "Για τα Πανηγύρια" (διαβάστε το εδώ)  που δημοσιεύτηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό Cretewoman.gr. Ως συγγραφέας του άρθρου, δηλώνω ότι καμιά πρόθεση δεν είχα να θίξω τη συγκεκριμένη γιορτή Κίτρου που διεξάγεται επιτυχώς τα τελευταία χρόνια στο Γαράζο και περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις. Άλλωστε φαίνεται και από κάθε καλόπιστο αναγνώστη ότι το άρθρο κάθε άλλο παρά υποβαθμίζει τα πανηγύρια, όπως μάλλον κάνει η ανακοίνωση του συλλόγου. Αντίθετα τα θεωρεί ιδιαίτερα θετικές εκδηλώσεις στην καλοκαιρινή καθημερινότητα της Κρήτης. όσο για την ποιότητα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ όπως αναφέρεται, κίτρου, δεν τίθεται θέμα. Όμως μια που μιλάμε για πολιτισμό, στον οποίο βέβαια καθοριστικό στοιχείο είναι η ελευθερία έκφρασης και ο διάλογος, θα περίμενα οι υπέυθυνοι του συλλόγου να αποτανθούν σε μένα, ή έστω στην ηλεκτρονική σελίδα που φιλοξενεί το άρθρο προκειμένου να εκφέρουν τις αντιρήσεις τους ή οτιδήποτε άλλο, όταν μάλιστα η ιστοσελίδα Cretewoman.gr, σε συνενόηση δημοσιογράφου της, με τον Κο Μανούσο Κλάδο είχε προβάλλει και εκθειάσει τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο της γιορτής Κίτρου. (Δείτε εδώ)  Αντί αυτού  και με αφορμή την αναφορά στη γιορτή κίτρου με ελεύθερο τρόπο στο άρθρο, εξαπολύεται μια επίθεση χωρίς να ενημερώνεται ο καθ ´υλην αρμόδιος.

Μάλιστα υπήρξε επικοινωνία εκπροσώπου  του συλλόγου με το site parakritika.gr που αναδημοσίευσε το άρθρο, και το οποίο αφαίρεσε στοιχεία χωρίς την έγκριση του συγγραφέα, αντί να υπάρξει επικοινωνία με τον ίδιο το συγγραφέα και τον υπεύθυνο του cretewoman. Προτιμήθηκαν οι "προειδοποιήσεις" μέσω facebook

Δηλώνοντας και πάλι ότι σέβομαι την πολιτιστική δράση του κάθε πολιτιστικού συλλόγου και ιδιαίτερα του πολιτιστικού συλλόγου Γαράζου, με συντελεστές του οποίου διατηρώ και πνευματικούς δεσμούς, διατηρώ στο ακέραιο τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασής μου, ειδικά όταν δεν υπάρχει ούτε πρόθεση εναντίον κάποιου προσώπου ή φορέα, ούτε συντελείται κάτι τέτοιο από το κείμενο.