Προϊόντα αντιγήρανσης - Οι προδιαγραφές που εγγυώνται την αποτελεσματικότητά τους

  • Πέμπτη, 17 Αύγουστος 2017 19:51
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Τα προϊόντα που υπόσχονται την επιβράδυνση της γήρανσης της επιδερμίδας είναι εξαιρετικά δημοφιλή...

Με τόσες επιλογές όμως, πώς μπορείτε να είστε σίγουρες ποια από αυτά είναι αποτελεσματικά και ποια είναι «πεταμένα λεφτά»;

Δείτε τους τρεις βασικούς κανόνες που σύμφωνα με τους δερματολόγους πρέπει να ακολουθήσετε για να εξασφαλίσετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα:
 

Τα πολύτιμα συστατικά
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια συστατικά είναι αποτελεσματικά, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες. Τα βασικά συστατικά που πρέπει να περιέχει ένα προϊόν είναι η ρετινόλη (μια μορφή της βιταμίνης Α, που θεωρείται το πιο ολοκληρωμένο και με την υψηλότερη επίδοση αντιγηραντικό συστατικό) και η υδροκινόνη (λευκαντικός φαρμακευτικός και καλλυντικός παράγοντας που δρα κατά των υπερμελαγχρώσεων του δέρματος). Άλλα σημαντικά συστατικά είναι το γλυκολικό οξύ και το υαλουρονικό οξύ (που βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων), αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και ο δείκτης προστασίας από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία.
 

Κάνετε έρευνα
Ακόμη και αν ένα προϊόν καθαρισμού ή μία κρέμα περιέχει τα απαραίτητα συστατικά, είναι δύσκολο να γνωρίζετε σε ποια ποσότητα και πόσο αποτελεσματικό είναι. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να επιλέγετε αξιόπιστες μάρκες καλλυντικών. Αν έχετε αμφιβολίες για ένα προϊόν περιποίησης, μιλήστε με τον δερματολόγο σας.
Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα προϊόντα κατά της γήρανσης που υπόσχονται αποτελέσματα που επηρεάζουν τη δομή ή τη λειτουργία του σώματος, για παράδειγμα εξαλείφοντας τις ρυτίδες ή αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου, θεωρούνται φάρμακα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Ως εκ τούτου, απαιτούν έγκριση από τους αρμόδιους οργανισμούς.
 

Πείτε «όχι» στα προϊόντα που υπόσχονται θαύματα
Προϊόντα που υπόσχονται «θαύματα» είναι συνήθως και τα πιο αναξιόπιστα. Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι κανένα προϊόν δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες αντιγήρανσης της επιδερμίδας σας. Η αντιγηραντική ρουτίνα ενσωματώνει διάφορα συστατικά που στοχεύουν διαφορετικές πτυχές της διαδικασίας γήρανσης. Για παράδειγμα, ένας ορός αντιγήρανσης στοχεύει στις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ενώ μια κρέμα στην ενυδάτωση της επιδερμίδας σας.
Πρέπει επίσης να είστε επιφυλακτικές με τις υπερσύγχρονες θεραπείες κατά της γήρανσης, όπως τα προϊόντα με φυτικά βλαστοκύτταρα, καθώς πολλά από αυτά δεν έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά.

 

Πηγή: onmed