Φαγητό ... από σπίτι! - Παρουσιάζεται το ξεχωριστό βιβλίο μαγειρικής της Αλεξάνδρας Σουλαδάκη

  • Πέμπτη, 17 Αύγουστος 2017 09:56
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Ένα "ταξίδι" στις μνήμες και στις μυρωδιές φαγητών και γλυκών μαζί με 150 συνταγές που υπόσχονται να δώσουν μοναδικές γεύσεις στην καθημερινότητα μας, θα κάνουν όσοι βρεθούν απόψε στις 8 το βράδυ στην πλαζ του ΕΟΤ στον Άγιο Νικόλαο στη παρουσίαση του βιβλίου της Αλεξάνδρας Σουλαδάκη. Με τίτλο  “Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε; θα σας πω εγώ ...”, το βιβλίο της κ.Σουλαδάκη δεν περιορίζεται στην απλή παράθεση συνταγών που ωστόσο είναι σημαντικές γιατί υλοποιούνται με ότι έχουμε στο σπίτι μας και οικονομικά. 

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου με ιδιαίτερη, ζωντανή και γλαφυρή  γραφή η Αλεξάνδρα Σουλαδάκη καταγράφει γευστικές μνήμες μέσα από ιστορίες δοσμένες με ιδιαίτερο χιούμορ. 

Την παρουσίαση οργανώνουν ο  Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) και οι εκδόσεις Επίκεντρο  και θα μιλήσουν 

οι: Βασίλης Φθενάκης, Φανή Ζουράρη, Κωστής Τζερμιάς

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η δημοσιογράφος Άννα Καραγιαννάκη

Την συζήτηση θα συντονίσει η συγγραφέας Αλεξάνδρα Σουλαδάκη.

Από όλη την Ελλάδα

Μέσα από το βιβλίο της με απλές οδηγίες και αφηγήσεις η Αλεξάνδρα Σουλαδάκη μας “ταξιδεύει” στις παιδικές μας μνήμες που διανθίζονται από τις γευστικές μας αναμνήσεις, τότε που τα σπίτια μας μύριζαν νόστιμο “μαμαδίστικο” φαγητό. Με υλικά απλά και όσα η φύση έδινε στην εποχή τους αλλά κυρίως με ότι υπάρχει σε κάθε σπίτι.

Αποτελεί δε ένα κράμα γεύσεων από όλη την Ελλάδα αφού εκτός από την Αρκαδία τόπο καταγωγής της συγγραφέως και την Κρήτη τόπο καταγωγής του συζύγου, η κ. Σουλαδάκη ως κόρη αξιωματικού ταξίδεψε πολύ σε όλη την Ελλάδα και “εγκλώβισε” γεύσεις και μυρωδιές τις οποίες μας δίνει σε αυτό το βιβλίο. Έτσι θα βρούμε γεύσεις από την Αθήνα, τη Μακεδονία, την Αρκαδία, την Κρήτη, τον Έβρο αλλά δοσμένες με ένα τρόπο σύγχρονο και κυρίως προσαρμοσμένο στις σημερινές συνθήκες ζωής.

100 φαγητά και 50 γλυκά 

Συνολικά το βιβλίο περιλαμβάνει 100 συνταγές φαγητών αλλά και 50 γλυκών ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα γίνεται στα μενού εποχής, όπου όπως λέει η κ. Σουλαδάκη: “το να καταναλώνουμε τα τρόφιμα στην εποχή που παράγονται είναι υγιεινό και οικονομικό”.

Απαντώντας στο ερώτημα αν η παρασκευή των συνταγών που προτείνει είναι γρήγορη η συγγραφέας θα επισημάνει: “αρκετές από αυτές, να είναι γρήγορες. Δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση πρόχειρες, αφού είναι μελετημένες ώστε να είναι και υγιεινές. Προκύπτουν μέσα από την εμπειρία μου και όλα τα φαγητά τα έχω μαγειρέψει πριν τα βάλω στο βιβλίο κι έχω φωτογραφήσει το κάθε πιάτο ξεχωριστά”.

Η Αλεξάνδρα Σουλαδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι μηχανικός έργων Πολιτικού Μηχανικού Αρχιτέκτονα της Σχολής Δοξιάδη. Στον ελεύθερο χρόνο της διαβάζει, γράφει και ζωγραφίζει και φυσικά μαγειρεύει! Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Σουλαδάκη και έχει δυο κόρες, την Βασιλική και την Μαρία.