Μια Ελληνίδα στον οίκο Dior -Η Θέμις Ζουγανέλη δημιουργεί τη σειρά Skorpios για τον Dior Maison

Μπλε, όπως αυτό της θάλασσας. Λευκό όπως τα ολόλευκα σπίτια και τα ασπρισμένα σοκάκια. Δύο χρώματα άρρηκτα συνδεδεμένα με το ελληνικό καλοκαίρι και πολύ περισσότερο με τον παραδοσιακό χαρακτήρα των κυκλαδίτικων νησιών έγιναν πρωταγωνιστές της capsule συλλογής tableware του οίκου Dior Maison.

Η συγκεκριμένη συλλογή είναι εμπνευσμένη από την απαράμιλλη ομορφιά της Μυκόνου και έχει τίτλο «Skorpios». Η συλλογή περιλαμβάνει πορσελάνινα πιάτα, φλιτζάνια τσαγιού, μπολ σερβιρίσματος, πιατέλες και τραπεζομάντιλα και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της καλλιτενχικής διευθύντριας του πολυτελούς οίκου, Cordelia de Castellane, με την Ελληνίδα σχεδιάστρια Themis Zouganeli -δυο γυναίκες μοιράζονταν την κοινή τους αγάπη για το νησί των ανέμων πολύ πριν από τη συνεργασία τους.

«Οταν η Cordelia με κάλεσε για να με ρωτήσει, αν θα έκανα κάτι για τον οίκο Dior, προσπάθησα να παραμείνω ψύχραιμη, γιατί κατά βάθος ήταν μια από τις στιγμές εκείνες που θέλεις να τσιμπήσεις τον εαυτό σου -είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, σχεδιάζω για τον οίκο Dior!», δήλωσε για την συνεργασία της με τον γνωστό οίκο η Themis Zouganeli.

Η capsule συλλογή Themis Zouganeli x Dior Maison, «Skorpios», αποτίει φόρο τιμής στην θαλάσσια ατμόσφαιρα της Ελλάδας. Αφηρημένα σχέδια σε μπλε και λευκό χρώμα συνδυάζονται αρμονικά με τα παραδοσιακά μοτίβα, μια τη μοντέρνα, μίνιμαλ αισθητική της Themis Zouganeli.

Οσο για την απόφαση της Cordelia de Castellane να επιλέξει την ταλαντούχα Themis Zouganeli, που έχει μάλιστα το δικό της brand, Themis Z. -το πρώτο luxury lifestyle brand εμπνευσμένο από τη Μύκονο-, αυτή ήρθε εντελώς φυσικά.

«Και οι δυο μας έχουμε ελληνικές ρίζες και είμαστε ερωτευμένες με τη Μύκονο» εξηγεί η καλλιτεχνική διευθύντρια και συμπληρώνει «Εκτίμησα τις δημιουργίες της Themis από την πρώτη στιγμή που τις είδα στο ξενοδοχείο Belvedere του νησιού, πριν ξεκινήσω να σχεδιάζω για τον οίκο Dior Maison. Οταν λοιπόν θέλησα να προσθέσω κάτι διαφορετικό και καλοκαιρινό για να ολοκληρώσω τη συλλογή μου, εκείνη ήταν το καλύτερο πρόσωπο που θα μπορούσε να το κάνει πραγματικότητα».

Η επιτομή του Greek chic «Skorpios» θα είναι διαθέσιμη στις μπουτίκ του οίκου Dior Maison στο Λονδίνο κι έπειτα στο Παρίσι, τη Γενέβη, το Μονακό, τη Νέα Υόρκη και την Ασία.

bovary.gr