Όσα δεν πρέπει να κάνεις στις διακοπές μαζί της

Ω ,ναι. Η ώρα που μαζεύεις μαγιό και λοιπά μπογαλάκια, τα ρίχνεις σε ένα σακ βουαγιάζ και μην τον είδατε, έφτασε. Μέσα σε αυτήν την ανέμελη εικόνα που συνδυάζει ξεκούραση με φευγιό, υπάρχει και το κορίτσι. Η κοπέλα, η γυναίκα, η σχέση σου τέλος πάντων.

Τώρα κάπου εδώ, κανονικά, μπαίνουν μερικοί αστερίσκοι που διαχωρίζουν περιπτώσεις του στυλ: Το 'εδώ και ένα μήνα κορίτσι σου', το 'εδώ και ένα χρόνο κορίτσι σου', το 'εδώ και δέκα χρόνια κορίτσι που δεν έχεις ακόμα αποφασίσει να κάνεις γυναίκα σου' και πάει λέγοντας. Για να μην γκώξουμε στις υποπεριπτώσεις και χάσουμε το δάσος κοιτώντας το δέντρο, προτείνω να πούμε ότι είμαστε κοντά στις πρώτες διακοπές μαζί. Δηλαδή άντε να έχετε ξαναπάει δύο βία τρεις φορές μαζί. Αλλά και πάλι, για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Για να μην παρεξηγηθούμε, να πούμε ότι ο λόγος που προτείνω να το κάνουμε αυτό είναι γιατί κακά τα ψέμματα, αν έχεις πάει ήδη δέκα φορές μαζί της διακοπές τότε ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα τι την πειράζει και τι να μην κάνεις ώστε να περάσετε καλά. Αν όχι, κάτι δεν πάει καλά με την παρατηρητικότητά σου.

 

Κάτι λέγαμε όμως για τις πρώτες διακοπές. Α ναι! Νεοδιακοπέοι (κακή λέξη, δεν θα την υιοθετήσω, υπόσχομαι) που τώρα που μιλάμε ετοιμάζετε βαλίτσα ή που ακόμα καλύτερα, κάνετε το πρώτο σας μπάνιο στο νησί, υπάρχουν κάποια πράγματα που αν τα προσέξετε, θα περάσετε σούπερ. Αν πάλι όχι, τότε ίσως υπάρξουν αναταράξεις στο αεροσκάφος. Ίσως το φουντάρετε κιόλας.

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι οι διακοπές είναι μεγάλο τεστ για ένα ζευγάρι. Και δη, φρέσκο.

Αρκετά όμως με τα ρητά και τις σοφίες. Πάμε λίγο να δούμε τι μπορείς να αποφύγεις ώστε οι μέρες σου στο νησί ή στην εξοχή γενικότερα, να κυλήσουν όσο πιο ομαλά και υπέροχα γίνεται.

 

1. Μην είσαι συνέχεια στο κινητό
Όχι δεν έπαθα Στέφανο Τριαντάφυλλο. Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρεις ότι αυτή η μία από τις χειρότερες συνήθειες της καθημερινότητάς μας πρέπει πάση θυσία να περιοριστεί στο νησί. Γιατί α) δεν είναι ευγενικό, β) δείχνεις ότι δεν έχεις ζωή, γ) της δημιουργείς ανασφάλειες του στυλ 'δεν περνάει καλά μαζί μου'.
Το οποίο γ) προφανώς και θα ακολουθηθεί από ένα 'θέλω να μιλήσουμε' και ένα 'πού πάει η σχέση μας' και θα κάνουν την γαρίδα να σου βγει από τη μύτη.

 

2. Μην ακολουθείς/ψάχνεις άλλες γυναίκες στα Social Media
Εντάξει, όχι ότι εδώ χρειάζεται επεξήγηση αλλά να πούμε ότι αν το κάνεις όντως αυτό, τότε κοίτα το κορίτσι δίπλα σου και ξανασκέψου για ποιο λόγο αποφάσισες να πας μαζί της διακοπές. Αφού μάλλον, δεν πολυτρελαίνεσαι για την πάρτη της.

 

3. Μη σχολιάζεις γυναικεία κορμιά
Με εξαίρεση την περίπτωση η κοπέλα σου να είναι πολύ άνετη με το όλο θέμα 'τα σώματα των άλλων', η πλειοψηφία των γυναικών όταν βρίσκονται στην παραλία με το αγόρι τους, δεν θέλουν να τους ακούν να σχολιάζουν τα κορμιά των υπολοίπων γυναικών της πλαζ. Δεν είσαι διακοπές με τους φίλους σου για να πεις και μία ατάκα παραπάνω. Ούτε κάφρος (ελπίζω).

 

4. Μη μιλάτε για τους πρώην σας
Υπάρχουν ένα εκατομμύριο θέματα συζητήσεων να κάνετε. Το πού ήσασταν πέρσι τέτοια μέρα και με ποιον και τι κάνατε, δεν βοηθάει. Και δεν υπάρχει και λόγος. Όπως έχουμε ξαναπεί, οι πρώην είναι πρώην για κάποιο λόγο. Αλλιώς, θα ήταν νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

 

5. Μην φλερτάρεις με άλλες κοπέλες
Καλά εντάξει, αυτό είναι πιο αυτονόητο και από το αυτονόητο αλλά ας το γράψουμε να υπάρχει.

 

6. Μην κάνετε το πρόγραμμα του συνταξιούχου
Διακοπές με την κοπέλα σου είσαι όχι με τη γιαγιά σου. Το ότι δεν μπορείς να φλερτάρεις που λέγαμε παραπάνω δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να πας για ένα, δύο, τρία, εκατό ποτά με την κοπέλα σου. Γενικά, υπάρχουν πολλά ζευγάρια που ταυτίζουν το 'διακοπές ζευγάρι' με το 'μπάνιο-φαγητό-ύπνος στις 10'. Αλήθεια, δεν χρειάζεται να είναι έτσι αν εσείς δεν είστε έτσι. Το θέμα είναι να περάσετε και καλά πέρα από το να κοιμάστε.

 *Αν καταφέρεις να πετύχεις το 'καλό ξενύχτι με το κορίτσι σου' τότε έχεις πετύχει τζακ ποτ. Πρόσεξε μην τη χάσεις.

 

7. Μη μιλάς συνέχεια με τη μαμά σου στο τηλέφωνο
Όχι η εντύπωση που θα της δημιουργήσεις δεν είναι η καλύτερη. Πέρα από μαμάκια, θα σε περάσει και για ανώριμο. Και όχι, μην πάρεις τη μαμά σου να της πεις ότι πονάει το κεφάλι σου. Πρώτον, γιατί δεν θα σου πει τίποτα διαφορετικό από αυτό που θα σου πει η φαρμακοποιός του νησιού. Δεύτερον, γιατί θα της βάλεις την υποψία ότι έχεις πάθει ηλίαση και θα σε πάρει εκατό τηλέφωνο μέχρι να σιγουρέψει ότι 'γλίτωσες τον κίνδυνο'. Ντεπόν είναι η λύση σου. Κατάπιε την.

 

Πηγή: oneman