Εντομοπωθητικά φυτά για να διώξετε τα κουνούπια

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όλοι περνάνε αρκετό χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Η παρουσία όμως των κουνουπιών, δεν μας αφήνει να απολαύσουμε την παραμονή μας στον κήπο ή την βεράντα και συνήθως καταφεύγουμε στη χρήση χημικών προιόντων για να προστατευτούμε.

Παρακάτω σας προτείνουμε 7 φυτά, που απωθούν τα κουνούπια, τα οποία μπορούμε πολύ εύκολα να φυτέψουμε στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μας. Εκτός της εντομοαπωθητικής τους ιδιότητας, μυρίζουν υπέροχα και ομορφαίνουν το χώρο που περνάμε τα απογεύματά μας.

7 φυτά για να προστατευτείτε από τα κουνούπια με φυσικό τρόπο

Λεβάντα
Είναι ένα πανέμορφο φυτό με αρωματικά μωβ άνθη και κατέχει μια βασική θέση στην αρωματοθεραπεία. Το άρωμα της λεβάντας απομακρύνει τα έντομα και σας χαρίζει απλόχερα μια αίσθηση χαλάρωσης. Τέλος, το έλαιο της λεβάντας ανακουφίζει τη φαγούρα από τα τσιμπήματα των εντόμων.

Γεράνι
Το γεράνι, εκτός από την έντονη εντομοαπωθητική του δράση, θα ομορφύνει το χώρο σας με το βαθύ κόκκινο χρώμα του. Μπορείτε, επίσης, να το βρείτε σε διάφορα χρώματα για να επιλέξετε εκείνο που σας αρέσει περισσότερο.

Βασιλικός
Πέρα από το απολαυστικό του άρωμα και την χρησιμότητά του ως μαγειρικό βότανο, ο βασιλικός, είναι γνωστός ως ένα από τα ισχυρότερα εντομοαπωθητικά φυτά. Τρίψτε με νωπά φύλλα βασιλικού το σημείο που σας τσίμπησε το κουνούπι για να μειώσετε τη φαγούρα.

Φλισκούνι
Το φλισκούνι ανθίζει από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο καθιστώντας το ένα πολύ χρήσιμο εντομοαπωθητικό φυτό για όσους θέλουν να προστατευτούν με φυσικό τρόπο. Επίσης, τα φύλλα του χρησιμεύουν στη φαρμακοποιία και τα άνθη του στην αρωματοποιία.

Μελισσόχορτο
Το μελισσόχορτο, εκτός του ότι διώχνει τα έντομα, σας χαρίζει μια αίσθηση ηρεμίας με τα καταπράσινα φύλλα του και το άρωμα λεμονιού που αναβλύζει από τα χαρακτηριστικά λευκά του άνθη.

Λεμονοθύμαρο
Το λεμονοθύμαρο, ή αλλιώς «θυμάρι λεμονάτο», είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει το όνομά του. Ένας αρωματικός θάμνος με πράσινα ή κιτρινοπράσινα φύλλα που ανθοφορεί την περίοδο του καλοκαιριού και σας προστατεύει με το έντονο άρωμά του από τα ενοχλητικά έντομα.

Σιτρονέλα
Η γνωστή σε όλους μας σιτρονέλα, παρέχει μια πολύ αποτελεσματική και φυσική προστασία ενάντια στα κουνούπια. Οι αντικουνουπικές της ιδιότητες είναι αδιαμφισβήτητες, καθώς δεν είναι τυχαίο πως αποτελεί βασικό συστατικό εντομοαπωθητικών σκευασμάτων, κεριών και άλλων προϊόντων που αφορούν την προστασία μας τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Πηγή: enallaktikidrasi