Ο Άνδρας να σου δίνει ασφάλεια! Από τη Ρούλα Παγιαλάκη

Ο άντρας να σου δίνει ασφάλεια!


Αυτό ακούγαμε πάντα από το στόμα της γιαγιάς μας, της μαμάς μας και γενικότερα όλων των μεγαλύτερων γυναικών όταν ήμασταν μικρά κορίτσια. Το ίδιο και από τις φίλες μας μεγαλώνοντας. Κάπου ανάμεσα σε όλες εκείνες τις ατέλειωτες συζητήσεις και τις ψυχαναλύσεις σχετικά με τους άντρες και τα αδιέξοδα των σχέσεων.

Τι σημαίνει όμως ασφάλεια; Πώς την έχει κάθε μία από εμάς στο μυαλό της;  Πώς την αντιλαμβάνεται, πώς την διεκδικεί, πώς την δέχεται, όταν της προσφέρεται; Σίγουρα όλοι οι άνθρωποι αναζητάμε την ασφάλεια από τον άνθρωπο που αγαπάμε και αυτό είναι το σωστό και το ζητούμενο. Πως όμως πιο συγκεκριμένα, ένας άντρας κάνει την αγαπημένη του να νιώθει ασφάλεια;

  • Ασφάλεια είναι όταν αισθάνεσαι ότι οτιδήποτε απρόοπτο σου συμβεί δεν θα το αντιμετωπίσεις μόνη.
  • Ασφάλεια είναι όταν νιώθεις ότι υπάρχει κάποιος πιο δυνατός από σένα να αναλάβει δράση
  • Ασφάλεια αισθάνεσαι και όταν κάποιος σε σκεπάζει τα κρύα βραδιά του χειμώνα ή σου δίνει το μπουφάν του ένα ψυχρό καλοκαιρινό βράδυ.
  • Ασφάλεια νιώθεις και όταν σου κρατούν το χέρι στο σινεμά την ώρα που ξαφνιάζεσαι ή τρομάζεις.
  • Ασφάλεια και όταν σκοτώνουν εκείνη τη σφιγγούλα που τρύπωσε στο υπνοδωμάτιο από το ανοικτό τζάμι.
  • Ασφάλεια και όταν σε βάζουν από την μέσα πλευρά του δρόμου, όταν σου ξεβιδώνουν ένα μπουκάλι μου έχει σφηνώσει ή σου βάζουν αντηλιακό στην πλάτη, την ώρα που εσύ κοιμάσαι στην ξαπλώστρα.
  • Ασφάλεια είναι και όταν προνοούν να σου φέρουν φαγητό, επειδή είσαι πολλές ώρες νηστική, όταν σε ρωτάν αν ήπιες νερό ή πως θα γυρίσεις το βράδυ που η ώρα είναι περασμένη.
  • Ασφάλεια αισθάνεσαι όταν σου λέει ότι θα είναι εκεί για σένα και είναι. Όταν αλλάζει όλο το πρόγραμμα του, για να σε έχει αγκαλιά όσο περισσότερο γίνεται. Όταν είναι σταθερός στα λόγια του, δεν τα μπερδεύει, δεν τα μασάει και κυρίως δεν τα παίρνει πίσω. Όταν μιλάει για τα συναισθήματα του και τι πραγματικά νιώθει.
  • Ασφάλεια είναι και όταν κρατάει την ψυχραιμία του στα δύσκολα. Όταν παραμένει κύριος πάρα τις αντιξοότητες. Όταν πέφτει αλλά ξέρει πως να σηκωθεί. Όταν στις αναποδιές της ζωής δεν το βάζει κάτω και έχει τα κότσια να ξαναρχίσει από την αρχή. Όταν ξέρει να ζητάει συγνώμη για τα λάθη του και όταν αναγνωρίζει την δική σου προσπάθεια.

                   Θα μπορούσα να φέρνω παραδείγματα ώρες ατελείωτες, μιας και για την καθεμιά μας, το να νιώθει ασφαλής είναι κάτι υποκειμενικό. Σίγουρα όμως όλες μας θέλουμε από τον άντρα που αγαπάμε να μας εμπνέει ασφάλεια και υλική και συναισθηματική. Και όχι, λέγοντας υλική δεν μιλάω σίγουρα για έναν τραπεζικό λογαριασμό με πολλά μηδενικά. Υλική ασφάλεια είναι και ένα όμορφο ρομαντικό δείπνο σε ένα μέρος που σημαίνει πολλά και για τους δύο.
Παρ όλα αυτά ,υπάρχουν και κάποιοι άντρες που θυμίζουν συναγερμούς σπιτιών!
Είναι εκεί ψηλά εγκατεστημένοι αλλά ποτέ συνδεδεμένοι  με την αστυνομία! !!!...
Και ο νοών νοήτω…

Αφηστε καποιο σχολιο