Μια Κρήτη από το παρελθόν στην Κασταμονίτσα - Αντάμωμα γεύσεων και ανθρώπων (Φωτογραφίες)

  • Κυριακή, 13 Αύγουστος 2017 11:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Μνήμες από μια Κρήτη που δεν υπάρχει πια αναβίωσαν στη γιορτή του εφτάζυμου στην Κασταμονίτσα. Υπέροχες εικόνες από το παρελθόν, οι οποίες μάλιστα ήταν αληθινές και τις συναντούσες σε κάθε βήμα, έκαναν τους επισκέπτες να γυρίσουν δεκαετίες πίσω. Την εποχή που όλα στα Κρητικά χωριά ήταν απλά, ήσυχα όμορφα και μια νότα ηρεμίας.

Όσοι βρέθηκαν στην Κασταμονίτσα το βράδυ του Σαββάτου κάνουν λόγο για μια βραδιά μαγική από όλες τις απόψεις. Οι μυρωδιές από τα εφτάζυμα αλλά και τα υπόλοιπα παραδοσιακά εδέσματα έδωσαν “μάχη” με τις γεύσεις και ήταν σκληρή, αφού όλα ήταν εξαιρετικά.

Οι δρόμοι του χωριού μετατράπηκαν σε μουσείο λαικής τέχνης με ένα απίστευτο πλούτο να απλώνεται και να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των επισκεπτών και τις εκπλήξεις να διαδέχονται η μία την άλλη μόλις άλλαζες γωνία.

Στα στενά του χωριού ζωντάνεψαν οι αναμνήσεις, ταξίδεψαν οι γεύσεις και αντάμωσαν οι άνθρωποι. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μεγάλο κρητικό γλέντι στην αυλή του δημοτικού σχολείου, με τους Ιάκωβο Πατεράκη και Γιώργο Μανωλάκη.

Οι φωτογραφίες είναι της Εύας Κοκολάκη και δημοσιεύθηκαν στη σελίδα για τη γιορτή του εφτάζυμου στην Κασταμονίτσα.