Πέντε λάθη που κάνουν το σπίτι σου να μοιάζει ακατάστατο

  • Κυριακή, 13 Αύγουστος 2017 08:59
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Λέγεται, ότι η ακαταστασία ενός σπιτιού αντανακλά την ψυχολογική διάθεση ενός ανθρώπου και πιο συγκεκριμένα του ιδιοκτήτη του.

Από την άλλη, ένας μικρός χώρος, που περιορίζει την άνεση και τη λειτουργικότητα, δημιουργεί επίσης προβλήματα.

Ετσι τα εκατοντάδες ρούχα στην ντουλάπα σας ή τα στοιβαγμένα αντικείμενα στην αποθήκη ισοδυναμούν με χάος και οι προσπάθειες να τακτοποιήσετε και να οργανώσετε κάθε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού σας, βαίνουν άκαρπες.

Ωστόσο, η καθαριότητα και η οργάνωση δεν είναι οι μόνοι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την κατάσταση αυτή. Η διακόσμηση παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο και μάλιστα υπάρχουν πέντε συνηθισμένα λάθη τα οποία σύμφωνα με τους επαγγελματίες γίνονται υπολογίσιμα εμπόδια.

 

Επιλέγετε πολλά διαφορετικά χρώματα

Ακόμη κι αν σας αρέσει η ζωντάνια των έντονων χρωμάτων, το να βάλετε όλο το ουράνιο τόξο μέσα σε ένα δωμάτιο, είναι μάλλον αντιαισθητικό. Προτιμήστε μια ή δύο έντονες και φωτεινές αποχρώσεις συνδυασμένες με ουδέτερα χρώματα, για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα και μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Τοποθετείτε πολλά εντυπωσιακά μαξιλάρια

Ενα κρεβάτι ή ένας καναπές μπορεί να χάσει την ομορφιά του, όταν επάνω του βρίσκονται τοποθετημένα πολλά εντυπωσιακά διακοσμητικά μαξιλάρια με prints. Αν θέλετε να προσθέσετε χρώμα, δυο μαξιλάρια είναι αρκετά σε κάθε μεριά του καναπέ ή του κρεβατιού.

«Κολλάτε» τα έπιπλα στους τοίχους

Ενας χώρος φαίνεται ακατάστατος και «πνιγμένος» όταν τα έπιπλα είναι τοποθετημένα κολλητά με τους τοίχους. Μετακινείστε τα προς το κέντρο του δωματίου, μακριά από αυτούς, δημιουργώντας μια κυκλική περιοχή στη μέση της οποίας θα υπάρχει το τραπέζι. Το ιδανικό μέρος για χαλάρωση και κους κους με τους φίλους σας.

Τοποθετείτε πολλά διακοσμητικά αντικείμενα σε ένα έπιπλο

Οταν μια ολόκληρη επιφάνεια ενός επίπλου κατακλύζεται από δεκάδες διακοσμητικά αξεσουάρ και άλλα αντικείμενα, τότε δίνει την αίσθηση ότι αυτά τοποθετήθηκαν προσωρινά εκεί και όχι ότι είναι τακτοποιημένα. Ορίστε τον αριθμό των αντικειμένων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και ομαδοποιήστε τα, ώστε να βρίσκονται σε τάξη. Δώστε προτεραιότητα σε όσα είναι αγαπημένα σας αλλά και χρήσιμα στην καθημερινότητα σας. Αναβαθμίστε την εικόνα του επίπλου με τη χρήση δύο ή τριών βιβλίων.

Κρεμάτε έργα τέχνης και φωτογραφίες στην τύχη

Τόσο τα κάδρα με προσωπικές φωτογραφίες, όσο και τα έργα τέχνης που διακοσμούνται με τυχαία σειρά σε έναν τοίχο δημιουργούν την αίσθηση του χάους. Για να φαίνεται ο χώρος οργανωμένος, αρμονικός και ισορροπημένος ομαδοποιήστε τα και επιλέξτε το σημείο του τοίχου που θέλετε να κοσμήσουν.  

bovary.gr