Η Κρητικιά Μαρία Μπελιμπασάκη συνεχίζει στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος

  • Τρίτη, 8 Αύγουστος 2017 22:26
  • Συντακτική Ομάδα
  • Αθλητικά

Η αποστολή της Μαρίας Μπελιμπασάκη, στον προκριματικό των 200 μ. του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου στο Λονδίνο, δεν ήταν εύκολη. Αλλά εκείνη την εκπλήρωσε με επιτυχία.

Η σπρίντερ από την Κρήτη τερμάτισε τρίτη στην προκριματική σειρά της και έτσι πήρε απευθείας το «εισιτήριο» για τον ημιτελικό των 200 μέτρων. Η Μπελιμπασάκη τερμάτισε σε 23.16, πίσω από την Ολλανδέζα παγκόσμια πρωταθλήτρια Ντάφνι Σκίπερς (22.63) και την Τίνια Γκάιθερ από τις Μπαχάμες (22.98).

Ετσι, στις 10 Αυγούστου (23:05) η Ελληνίδα θα τρέξει για τρίτη συνεχόμενη φορά σε ημιτελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος, καθώς το ίδιο είχε πετύχει στις διοργανώσεις του 2015 και 2013.

Η Μπελιμπασάκη ήταν το μοναδικό μέλος της ελληνικής ομάδας που αγωνιζόταν την Τρίτη.

Τσάκωνας, Αναστασάκης και Αλεξούλη

Την Τετάρτη τρεις Ελληνες αθλητές θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Λυκούργος Τσάκωνας θα τρέξει στην τρίτη σειρά του ημιτελικού των 200 μέτρων, διεκδικώντας μία από τις δύο πρώτες θέσεις, ή να πετύχει έναν από τους δύο καλύτερους χρόνους όλων των σειρών, για να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό.

Ακόμη, στους προκριματικούς των αγωνισμάτων τους θα μετάσχουν ο Μιχάλης Αναστασάκης και η Λίλη Αλεξούλη.

Ο Αναστσάκης αγωνίζεται στο β΄προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας και χρειάζεται να πετύχει 75,50 μ. για να περάσει στον τελικό. Το ατομικό του ρεκόρ είναι 77,72 μέτρα.

Η Αλεξούλη μετέχει στο β' γκρουπ στον προκριματικό του μήκους. Με άλμα στα 6,70 μ. θα περάσει στον τελικό. Το ρεκόρ της είναι 6,66 μέτρα.



Πηγή: Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Η Μπελιμπασάκη πέρασε στον ημιτελικό των 200 μ. | iefimerida.gr