Άψογο πεντικούρ στο σπίτι σας

Τώρα το καλοκαίρι προστίθεται άλλο ένα όπλο γοητείας στη «φαρέτρα» των γυναικών – τα όμορφα πόδια. Ξεπροβάλλοντας μέσα από τα κομψά πεδιλάκια του καλοκαιριού, λειτουργούν ως πόλος έλξης για τους άντρες. Αρκεί φυσικά να είναι περιποιημένα, απαλά και με ένα άψογο πεντικιούρ.

Συνήθως οι γυναίκες φροντίζουν να πηγαίνουν για πεντικιούρ μια φορά το μήνα περίπου. Σε αυτή τη συχνότητα το χειμώνα διατηρούνται σε μια αξιοπρεπή κατάσταση. Το καλοκαίρι όμως, με τον ήλιο και τη θάλασσα τα πόδια ταλαιπωρούνται και το μανό των νυχιών ξεφλουδίζει γρήγορα. Δεν νοείται λοιπόν να εμφανίζετε τα ποδαράκια σας σε κοινή θέα απεριποίητα, γιατί χαλάνε όλη την υπόλοιπη εικόνα σας. Είναι απαραίτητο να ξέρετε μόνη σας να κάνετε πεντικούρ, ώστε να τα φροντίζετε όσο συχνά χρειάζονται, χωρίς να σπαταλάτε χρήματα στο κομμωτήριο. Μπορείτε να το κάνετε εύκολα σε 8 βήματα.

Τα 8 βήματα του πεντικιούρ

Βήμα 1- χαλαρωτική σαπουνάδα

Γεμίστε μια λεκάνη με χλιαρό νερό με λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιο και αιθέριο έλαιο tea tree και αφήστε τα να μουλιάσουν για 5 λεπτά.

Βήμα 2 – καλό τρίψιμο

Στη συνέχεια τρίψτε τα με μια βούρτσα, ελαφρόπετρα ή ράσπα για να μαλακώσουν τα πέλματα και οι φτέρνες. Με κυκλικές κινήσεις επιμένοντας ιδιαίτερα στην περιοχή της φτέρνας και γύρω από το μεγάλο δάχτυλο που συνήθως εμφανίζονται κάλοι και σκληρύνσεις.

Βήμα 3 – απολέπιση

Περάστε τα στη συνέχεια με ένα scrub για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα και να καθαρίσουν από τις βρωμιές. Ξεπλύνετε και στεγνώστε τα καλά με μια πετσέτα, τρίβοντας καλά ανάμεσα στα δάχτυλα για να στεγνώσουν εντελώς. Αν παραμείνει υγρασία είναι ο ιδανικός χώρος για να αναπτυχθούν μύκητες που λατρεύουν την υγρασία.

Βήμα 4 - κόψιμο νυχιών

Ξεκινήστε κόβοντας τα νύχια σας τετράγωνα. Είναι το κατάλληλο σχήμα για τα νύχια των ποδιών καθώς έτσι εμποδίζετε τον κίνδυνο της ονυχοκρύπτωσης (να σας μπαίνει δηλαδή το νύχι μέσα στο δέρμα λόγω λάθος κοψίματος). Χρησιμοποιήστε νυχοκόπτη και όχι ψαλίδι και στη συνέχεια λιμάρετε τα νύχια σας, πάντα όμως προς την ίδια κατεύθυνση αποφεύγοντας το πέρα δώθε που τα καταστρέφει.

Βήμα 5 – καθάρισμα από τα πετσάκια

Τα πετσάκια δεν είναι καλό να τα κόβετε. Σπρώξτε τα απαλά χρησιμοποιώντας το ειδικό ξύλινο στικ. Θα τα κόψετε μόνο στην περίπτωση που υπάρχουν μεγάλες παρανυχίδες.

Βήμα 6 – ενδυνάμωση νυχιών

Για να δυναμώσετε τα νύχια σας τρίψτε τα απαλά με ένα μίγμα από αμυγδαλέλαιο και κερί μέλισσας, που μπορείτε να προμηθευτείτε στο φαρμακείο.

Βήμα 7 – ενυδάτωση

Το σημαντικότερο βήμα για να διατηρείτε απαλά και λαμπερά τα πόδια σας είναι η ενυδάτωσή τους. Κάντε τους μασάζ  με μια πλούσια ενυδατική κρέμα για να τα αναζωογονήσετε.

Βήμα 8 – βάψιμο

Έχοντας ολοκληρώσει τη φροντίδα περιποίησης, είστε έτοιμη να προχωρήσετε στο βάψιμο των νυχιών. Για να διευκολυνθείτε βάλτε ανάμεσα στα δάχτυλα την ειδική πατουσίτσα για να τα διαχωρίσετε. Αν δεν έχετε, βάλτε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι ανάμεσα στα δάχτυλα.

  • Ξεκινήστε απλώνοντας μια στρώση βάσης στα νύχια σας που θα τα δυναμώσει και θα τα προφυλάξει από το κιτρίνισμα.
  • Διαλέξτε χρώμα μανό με βάση το χρώμα της επιδερμίδας σας. Ο κανόνας είναι ότι δεν πάνε όλα σε όλες, ακόμα κι αν σας αρέσουν πολύ κάποια χρώματα. Έτσι αν έχετε σταράτη επιδερμίδα, φορέστε άφοβα λαμπερά ιριδίζοντα χρώματα. Αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα προτιμήστε τις σκούρες αποχρώσεις όπως κόκκινο, φούξια ή μωβ. Τέλος, το γαλλικό είναι η κλασική λύση και ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες. Αν το επιλέξετε εφαρμόστε το ακόλουθο τρικ για να κάνετε τα νύχια σας να φαίνονται μακρύτερα. Περάστε από κάτω ένα άσπρο μολύβι κατά μήκος του νυχιού.
  • Περάστε 2 στρώσεις χρώματος περιμένοντας λίγα δευτερόλεπτα ενδιάμεσα, ώστε να στεγνώσει η πρώτη στρώση προτού βάλετε τη δεύτερη.
  • Τέλος περάστε ένα top coat για να σταθεροποιήσετε το χρώμα και να παραμείνει αναλλοίωτο για καιρό.

 

 

 

  • flowmagazine