Κοσμοσυρροή για τις κεραλοιφές στην Κασταμονίτσα - Δεκάδες γυναίκες σε σεμινάριο (Φωτογραφίες)

H μεγάλη αυλή της εκκλησίας της Αγίας Κυριακής στην Κασταμονίτσα, τελικώς αποδείχθηκε εξαιρετικά μικρή χθες το απόγευμα. Οι δεκάδες γυναίκες, όλων των ηλικιών που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα για να μάθουν να φτιάχνουν φυσικές κεραλοιφές αλλά και αλοιφές για εγκαύματα, κοψίματα και πληγές από σπαθόχορτο κατέκλυσαν το χώρο. Όταν μάλιστα ετέθη θέμα για τη δημιουργία λιπ – μπαλμ με χρώμα για τα χείλη τότε ήταν που το ενδιαφέρον και η προσήλωση τους απογειώθηκε.

Έτσι παρέμειναν στην αυλή της εκκλησίας ώσπου η πιο φωτεινή πανσέληνος της χρονιάς, έκανε την εμφάνιση της στον ουρανό, στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού και έμαθαν από την αισθητικό και πρόεδρο του συλλόγου Αποστολιανών Λένα Ηγουμενάκη να φτιάχνουν τις αλοιφές, όχι μόνο ρωτώντας αλλά και επιχειρώντας μαζί της. Άλλωστε φεύγοντας πήραν και τα “δώρα” τους, ένα τουλάχιστον βαζάκι η καθεμιά και τη συνταγή εκτυπωμένη βήμα – βήμα σε χαρτί, για να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και στο σπίτι τους.

Τις παρεβρισκόμενες και την κ. Ηγουμενάκη καλωσόρισε η πρόεδρος του συλλόγου της Κασταμονίτσας κ. Ελευθερία Σηφάκη, η οποία μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου είχαν ετοιμάσει, καφέ, αναψυκτικά,νερό και εδέσματα για όλες τις συμμετέχουσες.

Παρουσιάζοντας τη συνταγή η κ. Ηγουμενάκη, επεσήμανε ότι πρόκειται για προιόντα χωρίς κανένα χημικό που κατασκευάζονται με φυσικά υλικά των οποίων η εξαιρετική ποιότητα είναι και αυτή που κάνει τη διαφορά.

Το μελισσοκέρι που χρησιμοποιήθηκε είχε έρθει από τα Σφακιά από μελισσοτρόφο που πηγαίνει στις μέλισσες του με βάρκα καθώς δεν υπάρχει δρόμος ούτε ανθρώπινη παρουσία στο σημείο που βρίσκονται. Το λάδι αγνό, από τους ελαιώνες της περιοχής. Για ώρες η κ. Ηγουμενάκη με τις γυναίκες του χωριού δημιουργούσαν σε ένα σεμινάριο που τελικά ξεπέρασε και τις προσδοκίες των διοργανωτών. Το επόμενο ραντεβού μπορεί να μην οριστικοποιήθηκε από άποψη ημερομηνίας αλλά δόθηκε. Και θα αφορά τη δημιουργία αρωμάτων.

 

 

Αφηστε καποιο σχολιο