Η Ασπασία με το μαγγίρι της και οι μικρές ζυμώτρες της πλατείας - Φωτογραφίες χαράς και γεύσης

  • Δευτέρα, 7 Αύγουστος 2017 09:49
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Οι γεύσεις, τα αρώματα αλλά και τα απίστευτα παιδικά χαμόγελα κυριάρχησαν το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Ελευθερίας. Στη δράση που διοργάνωσε ο Αναπτυξιακός Σύλλογος γυναικών επιχειρηματιών Κρήτης, η “δασκάλα” Ασπασία Γιακουμάκη και οι μικρές της ζυμώτρες έφτιαξαν χειροποίητα μακαρόνια, δίνοντας η αλήθεια “σκληρή μάχη” με το αλεύρι, το ζυμάρι και το ξιλίκι.

Αλλά οι μικρές ζυμώτρες που έφθασαν ως την πλατεία Ελευθερίας ήταν αποφασισμένες. Με τις διαφωνίες, τους ανταγωνισμούς, τα σπρωξίματα αλλά και με απαράμμιλη προσήλωση στο στόχο τα κατάφεραν. Το σοφραδάκι είχε στρωθεί από νωρίς και οι μικρές που έρχονταν, είτε γνωρίζοντας τι θα συμβεί είτε ακόμα και τυχαία έβαζαν το σκουφάκι και κάθονταν.

Οι σκηνές ήταν απερίγραπτες καθώς όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες οι μικρές αλλά και οι γονείς τους και οι παρεβρισκόμενοι απόλαυσαν τη διαδικασία. Τα κορίτσια αποδείχθηκαν αυτό που στην Κρήτη λέμε “νοικοκεραδάκια”.

Την ίδια ώρα, η Ασπασία Γιακουμάκη, από την εταιρεία ζυμαρικών “Μαγγίρι” που ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης τα προλάβαινε όλα. Καθοδηγούσε τις μικρές ζυμώτρες και μαγείρεψε μαγγίρι ένα παλιό ζυμαρικό της Κρήτης που παράγεται ξανά από την εταιρεία, η οποία έχει και το όνομα του. Το μαγείρεμα έγινε με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή το μισό βραστό, το μισό τηγανητό σε αγνό ελαιόλαδο και ανάμιξη στη συνέχεια. Το φαγητό που συμπλήρωσε εξαιρετικός Κρητικός αθότυρος μοιράστηκε στην πλατεία και όπως ήταν φυσικό έγινε ανάρπαστο.

1 Σχόλια