Μια σατανική σέχτα - Έκανε απαγωγές παιδιών και τα πότιζε LSD ενόψει του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου

  • Σάββατο, 22 Ιούλιος 2017 06:59
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Οι αιρέσεις και οι σέχτες δεν είναι άγνωστες λέξεις στην παγκόσμια ιστορία. Τις περισσότερες φορές είναι συνυφασμένες με θρησκευτικές (παρα)θεωρίες οι οποίες κατέληξαν κάποια στιγμή σε λουτρό αίματος ή έχουν συνδεθεί με βασανισμούς και φυλακίσεις των μελών. Ή αν μιλάμε για την Κου Κλουξ Κλαν (αρκετοί αναλυτές την κατατάσσουν στις σέχτες) η οποία έχει συνδεθεί με βασανισμούς ανθρώπων με πολιτικά και ρατσιστικά κίνητρα. «Τα παιδιά του θεού» για παράδειγμα είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα κακοποίησης. Ο ιδρυτής της αίρεσης David Berg, το 1968, κήρυττε (και έπραττε) πως το σεξ με παιδιά είναι μία «πράξη θεϊκής παρέμβασης»…

Σε όλο τον πλανήτη έχει εμφανιστεί μία πληθώρα από θεματικές σέχτες. Η πλειονότητα ωστόσο είχε να κάνει με μία θεϊκή οντότητα που θα «οδηγούσε το ποίμνιο στα ουράνια». Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Εν ζωή ή όχι. Μία τέτοια περίπτωση ήταν και η σέχτα που σόκαρε την Αυστραλία και έγινε γνωστή με το όνομα «Η Οικογένεια» («The Family»). Η αίρεση έδρασε από τα 60s μέχρι και τα 90s, που εν τέλει εξιχνιάστηκε η λειτουργία της και τα εγκλήματα της.

Από δασκάλα yoga σε «θρησκευτική» ηγέτιδα

Μία ξαφνική επίσκεψη στο σπίτι του διακεκριμένου ψυχολόγου Raynor Johnson έμελλε να του αλλάξει την ζωή. Ήταν 1961 όταν στην πόρτα του στεκόταν η δασκάλα yoga Anne Hamilton-Bryne με έναν τρόπο επιβλητικό. Σχεδόν κινηματογραφικό θα έλεγε κάποιος. Η Hamilton-Bryne απέπνεε μία αίσθηση μεγαλείου και Χόλιγουντ στις κινήσεις της. Σίγουρα πάντως οι βλέψεις που είχε πλησίαζαν στον θεϊκό ιδεαλισμό.

Είχε πάντως ένα αδιαμφισβήτητο χαρακτηριστικό, όπως όλοι οι ηγέτες αυτών των ομάδων: Τα λόγια τους πείθουν αυτούς που θέλουν να πειστούν και καταφέρνουν με την σαγήνη τους να ρίξουν στα πλοκάμια τους ακόμα και επιστήμονες πανεπιστημίων. Η Anne κατάφερε να πείσει τον Johnson λοιπόν πως ήταν ένα πνευματικό ον το οποίο μπορούσε να δει στο μέλλον.

Μέσα στις επόμενες τρεις δεκαετίες θα έπειθε εκατοντάδες άλλους (ακόμα και εκτός Αυστραλίας) πως ήταν η μετενσάρκωση του Ιησού Χριστού σε γυναίκα. Έτσι κατάφερε να φτάσει σχεδόν τα 500 άτομα να την λατρεύουν και να γίνει μία από τις ελάχιστες γυναίκες αρχηγούς σεχτών παγκοσμίως.

«Η αγάπη μου για τα παιδιά τα έκανε όλα»

Στην «αποστολή» της μέσω της «Οικογένειας» είχε στο πλευρό της και τον σύζυγό της Bill Hamilton-Byrne και τον dr. Raynor Johnson. H σέχτα που δημιούργησαν ήταν ένα μείγμα χριστιανισμού, ινδουισμού, βουδισμού με επικάλυψη από προφητείες της αποκάλυψης. Στην πραγματικότητα δημιούργησε μία ζωντανή φυλακή για δεκάδες παιδιά τα οποία βίωσαν κάθε μορφή κακοποίησης.

Η σέχτα δημιουργήθηκε το 1963 και είχε ως ορμητήριο το σπίτι του ζευγαριού περίπου 240 χλμ. βόρεια της Μελβούρνης. Το όνομα του ήταν «Kai Lama». Απώτερος στόχος της σέχτας ήταν να προετοιμάσει τη «μία, αληθινή και μοναδική φυλή» για την επερχόμενη αποκάλυψη και τον… 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ιστορία ξεκίνησε με παρανομίες από την αρχή της. Το αρχηγικό τρίο πήγαινε σε νοσοκομεία και μαιευτήρια, παρουσίαζε πλαστά έγγραφα υιοθεσιών και στην ουσία απήγαγε παιδιά ξένων γονιών φυλακίζοντάς τα στο κτήμα. Κάποιες φορές με πλύση εγκεφάλου στα ίδια ή στους γονείς τους απλά… τα έπαιρναν από τα σπίτια τους.

Όταν ένα δημοσιογραφικό συνεργείο ανακάλυψε το κτήμα είχε μιλήσει με την Anne για τα κίνητρά της και την ζωή στο κοινόβιο. Με απόλυτη ηρεμία απάντησε «το κάνω γιατί αγαπώ υπερβολικά τα παιδιά. Και τα δικά μου και των άλλων».

Οι μαρτυρίες των παιδιών της «Οικογένειας»

Η Anouree Treena-Byrne απήχθη βιαίως από το σπίτι της και την μητέρα της. Μεταφέρθηκε στο κολαστήριο του Έιλντον όταν ήταν 3 ετών. Χρόνια μετά την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι, το 1987, που απελευθέρωσε τα 28 συνολικά παιδιά που κρατούνταν εκεί μίλησε για την εμπειρία της.

«Μας έδιναν τόνους από ναρκωτικά για να μας κρατούν ήρεμους. LSD, Mogadon και Valium ήταν στην ημερήσια διάταξη. Ήμασταν σε μία μόνιμη κατατονία ενώ περνούσαμε ώρες, ακόμα και μέρες, αμίλητοι κοιτώντας από το κρεβάτι μας το ταβάνι ή αν μας το επέτρεπαν, κοιτούσαμε έξω από το παράθυρο».

Η αμφίεση των παιδιών ανεξαρτήτου ηλικίας έπρεπε να είναι πανομοιότυπη. Αγόρια και κορίτσια είχαν ένα χαρακτηριστικό καρέ κούρεμα και τα μαλλιά τους ήταν βαμμένα ξανθά.

Ο Ben Shenton δεν θυμάται την παιδική του ηλικία εκτός της «Οικογένειας». Τον πήραν όταν ήταν 18 μηνών βρέφος. «Μας έδιναν τα ναρκωτικά με το φαγητό. Συχνά κοιμόμασταν για μέρες.

Όπως έδειξαν έρευνες μετά την δημοσιοποίηση της ιστορίας οι άνθρωποι που «φρόντιζαν» τα παιδιά στο κτήμα, οι λεγόμενοι «Θείοι», κακοποιούσαν με διάφορους τρόπους τους ανήλικους. «Όταν είδα την “αγαπημένη” κόρη της Anne να την χτυπάνε πάνω σε ένα σωλήνα τότε κάτι έσπασε μέσα μου», ανέφερε ο Shenton για να συνεχίσει με πιο μακάβριες λεπτομέρειες, «την χτυπούσαν με την μεταλλική αγκράφα της ζώνης μέχρι που το κορίτσι λιποθύμησε. Μας έκαιγαν τα χέρια με τσιγάρα για να μας διεγείρουν τις αισθήσεις. Βέβαια είχαν και άλλον έναν τρόπο για αν το καταφέρουν αυτό. Μας έκλειναν στην απομόνωση στο απόλυτο σκοτάδι και μας πότιζαν με LSD».

Η αστυνομική επιχείρηση

Όταν δύο από τα παιδιά κατάφεραν να αποδράσουν μία έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε για αυτή την επικίνδυνη γκρούπα που δηλητηρίαζε τα σώματα ανήλικων παιδιών. Ο ντετέκτιβ Lex de Man κατάφερε να φτάσει μέχρι και το περιβόητο κτήμα όπου και απελευθέρωσε τα παιδιά που βρέθηκαν έγκλειστα εκεί.

Λόγω νομικών κολλημάτων το ζεύγος των Hamilton-Byrne δεν καταδικάστηκε ποτέ για το σύνολο των εγκλημάτων του αλλά κλήθηκε να πληρώσει ένα ποσό ύψους 10.000 δολαρίων για τα ψευδή πιστοποιητικά που έδωσαν στα νοσοκομεία ώστε να «υιοθετήσουν» τα παιδιά.

Η «πιο μοχθηρή γυναίκα στην Αυστραλία», η Anne, όπως την χαρακτήρισε ο ντετέκτιβ αυτή τη στιγμή είναι 96 ετών, πάσχει από άνοια και ζει σε ίδρυμα λίγο έξω από τη Μελβούρνη.

Σε ρεπορτάζ του καναλιού CBS τoν Απρίλιο του 2017 οι ρεπόρτερς ανακάλυψαν πως σε ορεινή περιοχή της Νέας Υόρκης υπάρχει ένα σπίτι με μέλη της σέχτας τα οποία ζουν ακόμα με βάση τις διδαχές της ιέρειάς τους.

newsbeast