Μόδα, παγωτά, καφεδάκια, κοκτέιλ, ξομπλιαστά κουλούρια - Ολόκληρο το πρόγραμμα της έκθεσης

  • Τετάρτη, 19 Ιούλιος 2017 10:12
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Έξι γεμάτες μέρες με ότι ουσιαστικό, παραδοσιακό και γοητευτικό μπορεί να χωρέσει στις δραστηριότητες μιας έκθεσης, προσφέρει από τις 29 Ιουλίου ως τις 5 Αυγούστου τα μέλη του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης. Το πρόγραμμα εντυπωσιάζει καθώς περιλαμβάνει εκτός από την ίδια την έκθεση που θα γίνεται στην Πλατεία Ελευθερίας με Κρητικά προιόντα είδη οικοτεχνίας και χειροτεχνίας και τη σημαντική ημερίδα που σας έχουμε ήδη παρουσιάσει (δείτε εδώ), πλήθος πρωτότυπων αλλά και περισσότερο κλασικών εκδηλώσεων.

Σε αυτές περιλαμβάνονται παραδοσιακά κεράσματα όπως ο ελληνικός καφές, δροσερά κοκτέιλ με βότανα και παραδοσιακά εδέσματα. Στις μέρες της έκθεσης θα δούμε επίδειξη μόδας με παραδοσιακά ρούχα σε αργαλειό, θα μάθουμε πως γίνονται, θα μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικό παγωτό και ξομπλιαστά κουλούρια, ενώ θα γίνονται μαθήματα καλαθοπλεκτικής και υφαντικής τέχνης. Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν και θα ψήσουμε ξινόχοντρο στην πλατεία.

Φυσικά θα υπάρχουν μουσικές εκδηλώσεις καθημερινά.

Οι ίδιες οι διοργανώτριες τονίζουν: “Πολλές και πλούσιες οι εκδηλώσεις, τα μουσικά δρώμενα, οι γαστρονομικές βραδιές που αναδεικνύουν τα ήθη και έθιμα του τόπου μας, θα λάβουν χώρα όλη την εβδομάδα παράλληλα με τις εκθέσεις των γυναικών επιχειρηματιών με κρητικά προϊόντα και είδη οικοτεχνίας και χειροτεχνίας.

Όλες οι παράλληλες πολιτιστικές – μουσικές και γαστρονομικές δράσεις , έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα και από τα έσοδα τους θα ενισχυθούν το «Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης» και «Μαζί Νικάμε τον Καρκίνο»

Σημαντικότατη και η προσφορά της κινητής μονάδας μαστογράφου της Περιφέρειας Κρήτης, το Σάββατο, 29.07 , πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, στην πλατεία Ελευθερίας, όπου χωρίς χρέωση οι γυναίκες άνω των 40 ετών μπορούν να κάνουν εξέταση μαστογραφίας”.

Όλες οι εκδηλώσεις περιλαμβάνονται στο παρακάτω πρόγραμμα: