13 συν μία ερωτήσεις στην Αγγελική Νικολούλη. Αποκλειστική συνέντευξη στη Ρούλα Παγιαλάκη

Είναι κάποιοι άνθρωποι που σε κερδίζουν αμέσως, μέσα από την δουλειά τους και την ευγενεια τους. Μεσα από το ήθος που εκφράζουν σταθερά για πολλά χρόνια ακόμα και αν δεν τους γνωριζεις προσωπικά.

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι η Αγγελική Νικολούλη, η οποία με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της "Έρωτας Φονιάς" βρέθηκε στην Κρήτη και είχε την ευγενή καλοσύνη να μας παραχωρήσει μια συνέντευξη, που εξελίχθηκε σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Το πρώτο πράγμα που κοιτάς είναι τα μάτια της οχι για το ιδιαίτερο χρώμα αλλά για την καθαρή ματιά και την ειλικρίνειά που σου εκπέμπουν. Αν και βρισκόταν στο τέλος μιας κουραστικής μέρας ήταν πολύ πρόθυμη να απαντήσει σε όλες μου τις ερωτήσεις.

-Δροσερή,  πάντα σε εγρήγορση , ενημερώμενη,  φιλόδοξη, ευαίσθητη. Πως τα καταφέρνει η Αγγελική Νικολουλη να συνδυάζει επιτυχώς τόσες διαφορετικές πτυχές στην ίδια προσωπικοτητα;

Είμαι ο εαυτός μου απλά. Έχω όλες αυτές τις πλευρές που λες; Δεν το έχω σκεφτεί. Είμαι απλά εγώ με τον αυθορμητισμό μου την αλήθεια μου την ειλικρίνειά μου. Έχω τον δυναμισμό μου έχω την ευαισθησία μου την ανθρωπιά μου. Πολλές φορές νιώθω σαν ένα μικρό παιδί και αυτό δεν το πνίγω. Βέβαια η φύση της δουλειάς απαιτεί σωστόυς χειρισμούς και δυνατό χαρακτήρα!

-Ποιο χάρισμα θαυμάζεις σε έναν άλλο άνθρωπο και θα ήθελες να έχεις;

Αυτό που θαυμάζω σε οποιοδήποτε έρχομαι σε επαφή και συναναστρέφομαι  είναι η αλήθεια του. Μ αρέσουν οι ειλικρινείς άνθρωποι και αυτό βέβαια είναι ρίσκο γιατί πολλοί κρύβουν το πραγματικό τους πρόσωπο και δείχνουν κάτι άλλο. Αλλά με τον καιρό έχω γίνει και φυσιογνωμίστρία και έτσι μπορώ να καταλάβω αν κάποιος μου λέει αλήθεια ή ψέματα. Δεν μπορώ τον ψεύτη θέλω αλήθεια και καλοσύνη.

-Αν η Αγγελική ήταν ελληνικό νησί πιο θα ήταν; 

 Εσύ ποιο λες; Δεν το έχω σκεφτεί. .

- Εγώ Κρήτη θα έλεγα. Tα έχει όλα και τα συνδυάζει  καταπληκτικά μέσα από αντιφάσεις. ....

Δίκιο έχεις για αυτό αφήσα εσένα να πεις! !!

-Τι φοβάται να κάνει η Αγγελική σ αυτήν την ζωή και τι φοβάται ότι δεν θα προλάβει να κάνει;

*Όχι δεν φοβάμαι ότι δεν θα προλάβω να κάνω κάτι. Είμαι ζωντανός άνθρωπος θέλω να τα κάνω όλα. Διψάω για τη ζωη. Δεν έχω φόβο γενικά στην καθημερινοτητα μου δεν υπάρχει η λέξη αυτή. Δεν αφήνω εκκρεμότητες για αύριο Το κάθε θέμα έχει και την λύση του. Γενικότερα δεν υπάρχει η λέξη φόβος στο λεξιλόγιο μου.

-Χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να κάνεις μία δυναμική γυναίκα να σε ερωτευθεί ή για να την κρατήσεις;

Αγάπη μου γλυκιά έτσι όπως είμαι εγώ αληθινή και ειλικρινής δεν αφήνω κάποιον να πλήξει. Έτσι είμαι και το ίδιο θέλω και από έναν άντρα . Δηλαδή τι; Αυτή είμαι με τον δυναμισμό, την αλήθεια και την ευαισθησία μου! Αυτό χρειάζεται για να ανταπεξελθει κάποιος. Δεν ξέρω γιατί οι άντρες φοβουνται τις δυναμικές γυναίκες και δεν κάνουν το βήμα.

-Αναγνωρισιμότητα  χρήμα καλό όνομα ή...

Η αναγνωρισιμότητα  έρχεται μοιραία όταν κάνεις μια δουλειά που διαρκεί τόσα χρόνια. Στο χρήμα δεν έδωσα ποτέ ιδιαίτερη βαρύτητα αλλά φρόντισα να το διαχειριστω καλά και σωστά. Το καλό όνομα είναι σημαντικό και είναι αρετή να αξιοποιήσεις σωστά αυτό που ο Θεός ή η δουλειά σου, σου έδωσαν.Πανω από όλα όμως είναι μία καλή και ισορροπημένη ζωή, υγεία ψυχική και σωματικη και ποιότητα ζωής. Αγάπη και ηρεμία το κυριότερο.

-Υπάρχει δικαιολογία για ένα χέρι που κρατάει ένα όπλο και μπορεί τελικά ένα άλλοθι να παραμείνει τέλειο;

Το θέμα δεν είναι να κρατάει το όπλο ένα χέρι. Το θέμα είναι πως το αξιοποιεί και αν το χρησιμοποιεί εις βάρος της ανθρώπινης ζωής ως εξουσία. Το τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει. Υπάρχει ο τέλειος ερευνητής. Αυτός που θα έχει την υπομονή και την αντίληψη να ξεκαθαρίσει το θέμα όσο και αν χρειαστεί. Να ενώσει τα κομμάτια του παζλ.

-Τι δίνει πιο εύκολα κίνητρο σ ένα έγκλημα; Ο έρωτας το μίσος ή το οικονομικό συμφέρον; 

Το έγκλημα χωρίζεται σε πολλές μορφές. Δεν μπορείς πότε να εισαι απόλυτος . Είναι πάντα κατά περίπτωση.

-Πώς θα περιεγραφε η Αγγελική την ζωή της με τρεις λέξεις και πώς την ίδια;

Η ζωή μου είναι ζωντανή. Ζω την ζωή μου! !!Έχει ενδιαφέρον και είναι γεμάτη!!

Η Αγγελική είναι πάνω απ όλα μητέρα, άνθρωπος με το Α κεφάλαιο και επαγγέλματιας αυστηρος και δίκαιος.

-Αν ξαναρχιζε από την αρχή πιο λάθος θα ξανάκανε;

Όλοι πέφτουμε σε λάθη. Είναι μέρος της ζωής μας το λάθος. Από αυτά περνουμε και μαθαίνουμε. Διδασκόμαστε και αυτό είναι το ωραίο. Φυσικά για κάποια λάθη δεν μετανιώνουμε ποτέ.

-Η γραφή είναι ο τρόπος να ρίξεις τα τείχη που έχεις υψωσει για να προστατέψεις την ψυχή σου;

Ο κάθε άνθρωπος έχει βρει τους δικούς του κώδικες για να προστατέψει την ψυχή του και αυτό είναι το σωστό.Για μένα η γραφή είναι κάτι πολύ σημαντικό και εκεί βλέπω να καταλήγω. Η συγγραφή είναι ένα μαγικο ταξίδι.

-Τι θα αγόραζες όσο ακριβό και αν ήταν και τι δεν θα ξεπουλαγες για τίποτα;

Σίγουρα δεν θα ξεπουλαγα την ψυχή μου. Για τίποτα. Τα υλικά αγαθά δεν με ενδιαφέρουν, δεν δενομαι μ αυτά. Δεν κάνω οικονομίες για να αποκτήσω σπίτια, αυτόκινητα και όλα τα σχετικά.

-"Ερωτας φονιάς "....Ποτέ μπορεί ένας έρωτας να σε σκοτώσει;

Αν ο έρωτας ανατραπεί και βγει από τις ισορροπίες του μπορεί να σε σκοτώσει.Μεταφορικα όμως και κυριολεκτικά μπορεί κάθε μέρα να σκοτώνει την αξιοπρέπεια, την ψυχή, την καθημερινοτητα σου.

-Τι σημαίνει για την Αγγελική φως και αν υπάρχει πάντα στο τέλος του τούνελ;

Σίγουρα και στην άκρη του πιο σκοτεινού τούνελ υπάρχει πάντα το φως! Αρκεί να θέλουμε να φτάσουμε στην έξοδο,στην άλλη άκρη. Εμένα μου αρέσει το φως και το αναζητώ και στους ανθρώπους που συναναστρέφομαι. Θέλω άνθρωπους με καλή αύρα στην ζωή μου.

-"Μου ζητάς φως,άπλετο φως, ηλίου φως ενώ έχουμε μεσάνυχτα, βαθύ σκοτάδι! Κι εσύ φοβάσαι "

Αυτό είναι απόσπασμα από δικό μου ποιημα  (γελάει. .)Ανυσηχιες της εφηβείας. Η Αγγελική του σήμερα όμως δεν φοβάται κάτι. Παλαιότερα φοβόμουν μήπως χάσουμε ως άνθρωποι τις αξίες μας την ανθρωπιά μας . Τώρα όμως όχι δεν το σκέφτομαι αυτό. Έχουμε ωραία στοιχεία, υπάρχει ελπίδα! 

Σ ευχαριστώ πολύ για την όμορφη συζήτηση! Καλοτάξιδο το νέο σου βιβλίο!!
-Κι εγώ σ ευχαριστώ! 

 

Κάπως έτσι εξελίχθηκε η συζήτηση μας. Ακριβώς έτσι είναι οι φωτεινοι άνθρωποι. Απλοί περιεκτικοί,  ειλικρινείς έντιμοι και εραστές της ζωής. Μακάρι όλα τα τούνελ να απαντούν το φως μακάρι κάθε ψυχή να το αναζητά! !!

Η Αγγελική σίγουρα δουλεύει σκληρά γι αυτό και αναμφίβολα ως άνθρωπος, το εκπέμπει! !

 

Αφηστε καποιο σχολιο