Η Μυρτιά ... έγινε Αγγλία! - Εντυπωσιακές οι εκδηλώσεις για το Νίκο Καζαντζάκη (Φωτογραφίες)

Tυχεροί στάθηκαν όσοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά τις εξαιρετικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ “Ταξιδεύοντας στην Αγγλία” στη Μυρτιά. Για λίγες μέρες ο τόπος του μεγάλου Κρητικού Νίκου Καζαντζάκη, μετατράπηκε με επίκεντρο το Μουσείο Καζαντζάκη, σε μια Αγγλία όπως την έζησε ο ίδιος με βάση τα δικά του κείμενα και τη δική του διεισδυτική ματιά.

Στην ατμόσφαιρα των ημερών μας μεταφέρουν οι φωτογραφίες του γνωστού και βραβευμένου φωτογράφου Μανόλη Παπαδάκη. Η ατμόσφαιρα των ημερών από την άλλη μας πάει κατευθείαν ... στην Αγγλία. Ιδιαίτερα εκείνες που αφορούν στη δραματοποιημένη «συνάντηση» του Νίκου Καζαντζάκη με τον Τόμας Έλιοτμε τίτλο «Ρήτορες και Κούφιοι Άνθρωποι», που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο πάρκο Ανεμογιάννη.

Να επισημάνουμε πως οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από το Μουσείο Νίκος Καζαντζάκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού και της Βρετανικής Πρεσβείας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Ηράκλειο και Μυρτιά, και περιλάμβαναν ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό πενθήμερο με αναγνώσεις, θέατρο, χοροθέατρο, μουσική, εκθέσεις, δρώμενα και παιδικές δράσεις,βασισμένο στα ταξιδιωτικά κείμενα του μεγάλου συγγραφέα, που μετέφεραν στον Βορρά της Ευρώπης, την αγγλική γη και τους ανθρώπους της, στο ξέσπασμα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.