Κι όμως, μπορείς να βρεις μια ενδιαφέρουσα γυναίκα στα 30 σου

Δύο τινά πιθανότατα συμβαίνουν με την πάρτη σου: Είτε συνειδητοποίησες ξαφνικά ότι είσαι το τελευταίο «μάχιμο» και διαθέσιμο αρσενικό της ...
κουστωδίας σου και σε έλουσε κρύος ιδρώτας, είτε βαρέθηκες να σέρνεις το κορμί σου από κρεβάτι σε κρεβάτι και αποφάσισες να βρεις ένα καλό κορίτσι να αράξεις.
 

Τι να κάνεις αν είσαι ο μοναδικός single στην παρέα σου

Ό,τι κι αν συμβαίνει ή δεν συμβαίνει από τα δύο, ένα είναι σίγουρο: Είσαι 30 και κάτι και είσαι έτοιμος να βγεις από την “single zone” σου, να κάνεις καινούργιες, ενδιαφέρουσες γνωριμίες και να καταλήξεις ζευγαρωτός.

Πώς θα το καταφέρεις; Αλλάζοντας λιγάκι τις συνήθειές σου και βάζοντας καλά στο νου σου τα παρακάτω πέντε πραγματάκια.
 

Μην την πέφτεις στις γυναίκες «ξερά»
Τώρα που ανήκεις κι εσύ στο κλαμπ των 30άρηδων, το φλερτ που έκανες στα 20 το ξεχνάς. Όπως θα έχεις ήδη διαπιστώσει κανείς δεν ρίχνει γκόμενα σφυρίζοντας ή μιλώντας σε μια άγνωστη στο δρόμο, τουλάχιστον στον κόσμο που ζούμε και όχι στο Hollywood.
Από την άλλη, αν θέλεις πάση θυσία να πιάσεις κουβέντα στο μελαχρινάκι που κάθεται απέναντί σου στο μετρό και δεν λες να πάρεις το βλέμμα σου από πάνω του, τότε επιστράτευσε το καλύτερό σου χαμόγελο, την ευγένεια και το χιούμορ σου και go for it. Ο τολμών νικά. Με τον σωστό τρόπο πάντα.

Οι φίλοι σου μπορούν να σε βοηθήσουν
Μισή ντροπή δική σου, μισή δική τους που σε άφησαν μόνο και νοικοκυρεύτηκαν. Αστειευόμαστε φυσικά. Φυσικά και δεν πρέπει να ντρέπεσαι να επικοινωνήσεις με τους κολλητούς σου ό,τι σε απασχολεί, ακόμη κι αν αυτό είναι η επιθυμία σου να κάνεις σχέση. Είναι άλλωστε, οι άνθρωποι που αποτελούν την δεύτερη οικογένειά σου και με χαρά θα θέλουν να σε βοηθήσουν. Κι επειδή το πρώτο πράγμα που θα σκεφτούν θα είναι να σου κανονίσουν προξενιό, μην τους αποπάρεις και προς Θεού μην αρνηθείς πριν ακούσεις την πρότασή τους. Μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα κι αν δεν είναι μπορεί να αποδειχθεί.

Τα χόμπι επίσης
Το να έχεις ενδιαφέροντα σ΄ αυτή τη ζωή ξέρεις πολύ καλά ότι μπορεί να σε ωφελήσει ποικιλοτρόπως, από το να γίνεις καλύτερος στη δουλειά σου και να ακονίσεις το μυαλό σου μέχρι να γίνεις πιο ενδιαφέρον τύπος, πιο κοινωνικός και να σταθείς λιγάκι πιο τυχερός με το αγαπημένο γυναικείο φύλο. Το γυμναστήριο για παράδειγμα είναι ένα μέρος, όπου μπορείς να κάνεις νέες γνωριμίες. Ένα αντίστοιχο είναι το κολυμβητήριο ή το γήπεδο όπου μαθαίνεις τένις. Και στα τρία ή οποιοδήποτε κι αν είναι το μέρος που πηγαίνεις για να εξασκήσεις το χόμπι σου το θετικό της υπόθεσης είναι ότι σου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσεις γυναίκες με τις οποίες έχεις κοινά ενδιαφέροντα, όπως το πάθος για τη γυμναστική ή το κολύμπι.

Πρόσεξε ιδιαίτερα αν έχεις βάλει στο μάτι τη συνάδελφο
Κακά τα ψέματα. Τόσες ώρες/μέρες την εβδομάδα περνάς από τη ζωή σου στο γραφείο, δικαιολογημένα σου γυάλισε η όμορφη συνάδελφος. Προσοχή όμως. Η περίπτωση αυτή απαιτεί ιδιαίτερο χειρισμό από μέρους σου, προκειμένου να μην εκτεθείς και να μην εκθέσεις το αντικείμενο του πόθου σου. Ό,τι κι αν κάνεις, ό,τι κι αν συμβεί αντιμετώπισε την κατάσταση με επαγγελματισμό. Εξάλλου, στη δουλειά σου βρίσκεσαι, όχι στο σπίτι σου. Ούτε καν στο κρεβάτι σου.

Δοκίμασε το online dating
Και η τελευταία συμβουλή μας για να αυξήσεις τις πιθανότητές σου να κάνεις σχέση, δεν μπορεί παρά να μην συνάδει με την εποχή. Be more opened minded που λένε και στο χωριό μας και μπες κι εσύ στο παιχνίδι του online dating και των dating apps. Ξεκίνα από τα βασικά. Δημιούργησε πρώτα ένα προφίλ σε Tinder, OKCupid ή Zoosk και ύστερα κάνε τη μελέτη σου. Ρίξε μια ματιά εδώ:

 

Πηγή: askmen