Τα υγρά που δεν πρέπει να καταναλώνει ένας σκύλος

Ο σκύλος σου κοιτάει μια το πιατάκι για το νερό και μια εσένα σαν να σου λέει: Πάλι νερό θα πιω; Δεν υπάρχει κάτι πιο ενδιαφέρον;

Και φυσικά εσύ κάνεις επιδρομή στην κουζίνα σου προσπαθώντας να βρεις κάτι άλλο, εκτός από νερό για να ικανοποιήσεις την επιθυμία του σκύλου σου.

Όμως, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός: Υπάρχουν ορισμένα υγρά που δεν πρέπει να καταναλώνει ο σκύλος σου.

Εμείς θα σου πούμε ποια είναι αυτά αλλά και γιατί ο σκύλος σου καλό θα ήταν να τα αποφύγει.

 

Γάλα
Μπορεί να βλέπεις συνεχώς φωτογραφίες με γατάκια να πίνουν γάλα και ν’ αναρωτιέσαι γιατί δεν μπορεί και το σκυλάκι σου. Όμως τα σκυλιά – όπως ακριβώς και οι γάτες- μπορεί να έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλλουν από εμετό, διάρροια, στομαχικές διαταραχές. Μπορείς να δώσεις μια μικρή ποσότητα στον σκύλο σου κι αν αντιδράει καλά, να του δίνεις πού και πού μερικές κουταλιές γάλα σαν κέρασμα, όχι όμως σε τακτική βάση.

Αλκοόλ
Μερικοί μπορεί να θεωρούν αστείο το να δώσουν σ’ ένα σκύλο να δοκιμάσει μπύρα ή κρασί, αλλά μόνο αστείο δεν είναι. Το αλκοόλ είναι τοξικό για τους σκύλους. Μπορεί να προκαλέσει εμετό, διάρροια, μειωμένη συγκέντρωση, καταστολή του κεντρικού νευρικού συστήματος, δυσκολία στην αναπνοή, μη φυσιολογική οξύτητα του αίματος, κώμα, ακόμα και θάνατο.

Καφές & τσάι
Τα αγαπημένα ροφήματα των ανθρώπων μπορούν να βλάψουν τον σκύλο σου. Οι σκύλοι είναι πολύ πιο ευαίσθητοι στην καφεϊνη απ’ ό,τι οι άνθρωποι. Δεν νομίζουμε να θέλεις να προκαλέσεις κακό στον τετράποδο φίλο σου.

Χυμοί φρούτων και λαχανικών
Υπάρχουν πολλά φρούτα και λαχανικά που είναι καλά για το σκύλο σου και ορισμένα άλλα που δεν είναι! Για παράδειγμα, ο σκύλος σου δεν πρέπει να τρώει ποτέ αβοκάντο, σταφύλια και σταφίδες. Επιπλέον, οι συσκευασμένοι χυμοί έχουν πάντα προσθήκη ζάχαρης. Γιατί να μην του δώσεις μερικά κομμάτια μήλου, φράουλας ή καρότου αντ’ αυτού;

 

Πηγή: ipop