Εικόνες ντροπής στον ΒΟΑΚ.Όλοι τις βλέπουμε αλλά κανενός τ αυτί δεν ιδρώνει!

  • Τετάρτη, 5 Ιούλιος 2017 23:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Editorial

Παντού σκουπίδια, ειδικά στα υποτιθέμενα πάρκινγκ που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου της Κρήτης, δημιουργούν ένα ντροπιαστικό θέαμα.

Είναι γνωστό πόσο άθλιος δρόμος είναι ο λεγόμενος Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, από την άποψη της ασφάλειας, της σηματοδότησης, των παράνομων προσβάσεων και των απερίγραπτών λοιπών καταστάσεων. Όμως αυτός είναι ο κύριος δρόμος μας, θέλουμε δεν θέλουμε, μας αρέσει δεν μας αρέσει και δυστυχώς για να κατασκευαστεί ένας σωστός δρόμος, δε φτάνει μια δεκαετία. Ωστόσο όμως φροντίζουμε αυτό τον άθλιο δρόμο να τον εγκαταλείπουμε κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού, ή για την ακρίβεια στο έλεος των πιο χειρότερων συμπεριφορών μας.

Παντού σκουπίδια. Ειδικά στα υποτιθέμενα πάρκινγκ, τα οποία έχουν χορταριάσει, έχουν γίνει στην ουσία δασάκια, όμως εκεί δεν υπάρχει ούτε ένας κάδος, ούτε μια τουαλέτα. Και βέβαια όλοι εμείς, απλά πετάμε ότι μας περισεύει εκεί. Εκεί "ανακουφίζεται" όποιος έχει την ατυχία να του έλθει η ανάγκη ενώ ταξιδεύει. Ούτε στη ζουαζιλάνδη δε γίνονται αυτά.Ακόμη σε πολλά σημεία ο δρόμος έχει δεξιά κι αριστερά δάσος ολόκληρο, που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του οδοστρώματος...Αλήθεια ποιος ασχολείται; Και δεν εννοώ ποιος είναι αρμόδιος σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, αλλά ποιος υπεύθυνος αυτοδιοικητικός, δήμαρχος, κοινοτάρχης, περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχης, σύμβουλος, επιμελητήριο, σύλλογος ξενοδόχων, που θέλουμε και τουρισμό τρομάρα μας...Ποιος ασχολείται, ποιος πρέπει να βάλει ή να πιέσει να μπει, έστω ένας κάδος σκουπιδιών στα πλατώματα που υποτίθεται είναι πάρκινγκ στον -υποτίθεται- Εθνικό δρόμο;

Οι φωτογραφίες είναι από Πάρκινγκ λίγο μετά τον Άγιο ραφαήλ στον Αποκόρωνα, αλλά το πρόβλημα είναι παντού. όλοι το βλέπουμε, αλλά κανενός  τ αυτί δεν ιδρώνει!