Ωραίος ο καύσωνας! Του Γιώργου Παπακωνσταντή

  • Κυριακή, 2 Ιούλιος 2017 19:20
  • Γιώργος Παπακωνσταντής
  • Editorial

Καιγόμαστε. Παγάκια, θάλασσα, βουτιές, κρύα ντους, όλα στην προσπάθεια να ρίξουμε λίγο τη θερμοκρασία. Τη θερμοκρασία μας που έχει πιάσει ταβάνι.

Καύσωνας σου λέει. Από εκείνους τους σπάνιους, τους 2-3 την εικοσαετία. Πιάσαμε 45 άρια στην Κρήτη και εκείνοι οι Λαρισαίοι, τα ξεπέρασαν.

Πολύ ζέστη όντως μας φύλαγε ο Ιούνης στο τέλος του και στην αρχή του ο Ιούλης. Ε μπάφιασε κι αυτός με τις κατάρες μας, εκεί γύρω στα μισά του, που έβρεχε, έκανε κρύο και λέγαμε μεταξύ σοβαρού κι αστείου…"ρε μπας και πουλήσανε και το καλοκαίρι;"  Άρπα τώρα μερικά 45άρια για να μάθεις τι εστί βερύκοκο! Έβαλε ο μπαγάσας και τον Ιούλιο στο παιχνίδι. Σου λέει με ρημάξανε όλες τις μέρες ότι δεν είναι αυτό καλοκαίρι, όλο βροχές κι αέρηδες, ε βόηθα και συ Ιούλιέ μου να τους δείξω εγώ. Δεν σας αρέσανε οι βροχές; Ψηθήτε τώρα. Βάλτε αιρκοντίσιον. Κι όταν σας έρθει και ο λογαριασμός της ΔΕΗ, εκεί να δείτε κάψες.

Όμως ως γνωστόν του Έλληνος ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει, σιγά τώρα μη μας ταράξει ένας παλιοκαύσωνας. Και την απεργία μας θα κάνουμε, έτσι να δούμε και τα σκουπίδια πως γίνονται σε συνθήκες καύσωνα. Μυρίζουν περισσότερο; Ομορφαίνουν το περιβάλλον; Μήπως μας δροσίζουν; Δεν μπορεί, τόσα εκατομμύρια μύγες χτυπούν τα φτερά τους, κάποιο αεράκι θα το βγάζουν. Και πυραύλους στείλαμε στο διάστημα (Η Ελλάδα εκτοξεύτηκε! Ωραίο ακούγεται!) και συνέδρια κάναμε για να πάμε "μπροστά κι αριστερά" και οι καθιερωμένες πολιτικές ομιλίες, και κοπάνα από τη δουλειά και ότι μπορούμε τέλος πάντων, όλα σε συνθήκες καύσωνα.

Α!  να μην ξεχνάμε ότι έρχεται και ο τελικός του Survivor Να έχουμε και κάτι να κουβεντιάσουμε, να βγάλουν και ειδήσεις τα έρμα τα ΜΜΕ. Όλη η εβδομάδα, μέχρι την Πέμπτη, θα έχει Survivor…φαντάσου! Αιρκοντίσιον, παγωμένη μπυρίτσα και Ντάνο νικητή…Ζωάρα!  Αν δεν σ αρέσει έτσι, πάρτο αλλιώς…μπαλκονάκι, αεράκι, ουζάκι και Μάριο να τα σπάει…πάλι ζωάρα!

Ωστόσο, ποιά μνημόνια, ποια χώρα, ποια παιδεία, ποια Ελληνοτουρκικά, ποια ανάπτυξη και ποιες περικοπές… Έχει καύσωνα, αραλίκι και τέρμα. Μετά, βλέπουμε!

Κι όταν δροσίσει όμως;  Τι θα απογίνουμε χωρίς καύσωνα;

Γιώργος Παπακωνσταντής

Διδάκτορας εγκληματολογίας, "εγκληματεί" καθημερινά στην προσπάθειά του να βελτιώσει λίγο τα πράγματα.