Μοναδικά μυστικά του έρωτα από την Elizabeth Taylor

Μπορεί να παντρεύτηκε 8 φορές αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ήταν μια γυναίκα που ήξερε να ζεί και να αγαπά.

Με την γοητεία που ασκούσε στο αντίθετο φύλο, είχε μια ερωτική ζωή που πολλοί θα ζήλευαν. Έζησε πάρα πολύ έντονα και μας δίδαξε αρκετά για τις σχέσεις πριν πεθάνει στα 79 της, το 2011. Προς τιμήν της, σας παραθέτουμε όσα μάθαμε από την ίδια για τον έρωτα:

Να έχεις τους δικούς σου κανόνες στον έρωτα, άσχετα αν οι προσδοκίες της κοινωνίας, σε καταδικάσουν.

«Δεν προσποιούμαι την κλασσική νοικοκυρά. Δεν υπήρξα και δεν μπορώ να γίνω». Και ήταν αλήθεια – δεν ήταν συνηθισμένη γυναίκα. Ενώ οι σύντροφοι της θεωρούσαν ότι είχαν δίπλα τους την τέλεια σύζυγο, εκείνη είχε το βλέμμα στραμμένο μόνο στην καριέρα και στα πάθη της. Ήταν μια γυναίκα μπροστά από την εποχή της.

Να παντρευτείς κάποιον που θεωρεί ότι είσαι δώρο Θεού.

Ο Richard Burton έγραψε στο προσωπικό του ημερολόγιο για την σύζυγο του, «είναι ντροπαλή και έξυπνη. Είναι φοβερή ηθοποιός, και πιο όμορφη από κάθε πορνογραφικό όνειρο. Μπορεί να είναι αλλαζονική, αλλά η αγάπη της είναι καθαρή και ιδιαίτερη. Μπορεί να ανεχτεί τις ιδιαιτερότητες μου και την εξάρτηση μου από το ποτό. Είναι ο πόνος που νιώθω στο στομάχι όταν δεν είναι μαζί μου, το ξέρω ότι με αγαπά».

Η αλήθεια είναι ότι θα θέλαμε και εμείς κάποιον να μας αγαπήσει με αυτό τον τρόπο.

Μην κλέψεις τον άντρα της φίλης σου. Αν το κάνεις φρόντισε να συμφιλιωθείς μαζί της. Πρέπει να είστε φίλες πριν γίνεται ερωμένες του ίδιου συζύγου.

Μπορεί να σκεφτείς ότι τα πράγματα είχαν γίνει πολύ παράξενα με την Elizabeth Taylor και την Debbie Reynolds, ο οποίος άφησε τη δεύτερη για τα μάτια της Liz το 1959. Οι δύο γυναίκες παρέμειναν φίλες μέχρι το θάνατο της Taylor το 2011.

Οι γυναίκες την συμπαθούσαν και οι άντρες την λάτρευαν. Η Reynolds είπε στην Entertainment Weekly, μετά το θάνατο της Taylor ότι, «Οι άνθρωποι θεωρούν ότι θα πρέπει να κρατούν κακία για ότι συνέβη. Δεν θα κάνω κάτι τέτοιο, το έχω αφήσει πίσω μου εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Μην απορρίψεις τα διαμάντια που θα σου χαρίσει το ταίρι σου, ακόμα και αν στα δώσει για τον πιο απλό λόγο.

Η Taylor αποδέχτηκε ένα διαμαντένιο κολιέ σε σχήμα καρδιάς μετά από έναν καυγά που είχε με τον Burton. Η ίδια δήλωσε ότι θα ήταν αγένεια αν δεν το δεχόταν. Σωστά;

Μην προσπαθείς να τον κάνεις να σε προσέξει. Αν δεν ενδιαφέρεται για εσένα, απλά προχώρα στον επόμενο.

«Υποθέτω ότι όταν μερικοί άντρες φτάνουν μια συγκεκριμένη ηλικία, φοβούνται να μεγαλώσουν. Όσο μεγαλώνουν , τόσο μικρότερες θα είναι οι σύζυγοι τους. Η Taylor μας δίδαξε ότι υπάρχουν πολλά «ψάρια» στη θάλασσα», οπότε αν το άτομο που είσαι μαζί δεν σε θεωρεί όμορφη και νέα, τότε ίσως έχει έρθει η ώρα να τον στείλεις από εκεί που ήρθε!»

Να περιμένεις ότι θα έχετε καυγάδες.

Οι διαφωνίες είναι ένα αναπόφευκτο κομμάτι της σχέσης σας. Η Taylor και ο Burton ήταν προετοιμασμένοι για αυτούς, οπότε έκλειναν 4 δωμάτια στο ξενοδοχείο όπου θα έμεναν, καθώς και τους ορόφους πάνω και κάτω από το δωμάτιο τους. Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπορούσε κανείς από τους γείτονες του ζευγαριού, να καταλάβει για τους καυγάδες τους.

Μην νοικοκυρευτείς μέχρι να βρείς τον κατάλληλο. Είναι όμως παράξενο όταν τον ψάχνεις ακόμα μετά από 4-5 γάμους.

«Είμαι πολύ αφοσιωμένη στο γάμο. Και είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς πόσες φορές έχω παντρευτεί».

Μην υποτιμάς ποτέ το πάθος στη ζωή.

«Παραδέχομαι πάντα, ότι η ζωή μου κατευθύνεται από τα πάθη μου». Η Liz ήταν τόσο «αδίστακτη» στο θέμα του έρωτα, που το Βατικανό την κατηγόρησε για τη σχέση της με τον ηθοποιό Richard Burton. Έπειτα από αυτό το ζευγάρι έζησε ένα τρομερό ειδύλλιο, παντρεύτηκε το 1964, χώρισε το 1974 και ξαναπαντρεύτηκε μετά από 6 μήνες!

Η ίδια ανέφερε ότι αγαπούσαν ο ένας τον άλλο πάρα πολύ, σε σημείο που ήταν αδύνατο να μείνουν χωριστά.

Μη κλαις για έναν έρωτα που απέτυχε.

Τι συμβαίνει όταν η σχέση δεν πάει καλά; Η ίδια συμβουλεύει να βάλεις ένα ποτό, λίγο κραγιόν και να αρχίσεις να μαζεύεις τα κομμάτια του εαυτού σου ώστε σύντομα, να νιώσεις καλύτερα.

 

 

 

  • huffingtonpost