Νοσταλγικό αφιέρωμα στο τάνγκο με αναφορές στους ήχους του Μεσοπολέμου

Ένα νοσταλγικά μουσικό αφιέρωμα στους ήχους του τάνγκο, αλλά και στις μουσικές του Μεσοπολέμου και μιας Ελλάδας άλλης εποχής, πραγματοποιείται την ερχόμενη Τρίτη 4 Ιουλίου στο Ηράκλειο. 

Το αφιέρωμα στο τάνγκο εντάσσεται στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις με τίτλο «Παράθυρο στον Πολιτισμό» που πραγματοποιούνται στον πεζόδρομο της οδού Χάνδακος. 

Ήχοι από αργεντίνικο τάνγκο, τάνγκο του Μεσοπολέμου και χορευτικές παραδόσεις της Ευρώπης και της Αμερικής, αναδύονται μέσα από ένα νοσταλγικό μουσικό φεστιβάλ, στο οποίο εναλλάσσονται ρυθμοί Latin, swing, gipsy jazz, klezmer και φυσικά tango, milonga και tangovals, πλάι στις δημιουργίες των Αττίκ, Σουγιούλ και Γιαννίδη. Το κλίμα στο αφιέρωμα του τάνγκο θα είναι νοσταλγικά γιορτινό, ενώ για το φεστιβάλ θα έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ο περιβάλλων χώρος για να θυμίζει υπαίθρια καφέ – αντικερί της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Λατινικής Αμερικής. 

Το φεστιβάλ ντύνουν μουσικά με live ήχους οι ACCORDIA Tango & More, που εμφανίζονται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο και για μία μόνη εμφάνιση στο πλαίσιο του μουσικού αφιερώματος. 

Με αφετηρία το ηχόχρωμα των μουσικών οργάνων και όχημα τη μουσική από τα νότια Βαλκάνια ώς την ανατολική Ευρώπη κι από τη δυτική Μεσόγειο ως τη Λατινική Αμερική, οι ACCORDIA συγκροτούν ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα χορευτικής και κινηματογραφικής μουσικής με ιδιαίτερη έμφαση στο tango. Ποιοι είναι οι ACCORDIA: Μάκης Τσαμαλίκος (ακορντεόν). Πέτρος Δούναβης (βιολί). Ηλίας Μπόικος (κιθάρα). Συμμετέχει (τραγούδι) Αλεξία Κατσανεβάκη. 

Στο αφιέρωμα μπορούν να συμμετέχουν όσες σχολές χορού επιθυμούν ή καλλιτέχνες και χορευτές μεμονωμένα, αφού η συμμετοχή και η παρουσία δεν προϋποθέτει κάποια εγγραφή. Για την καλύτερη οργάνωση ωστόσο της διαδικασίας, θα ήταν καλό να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές του φεστιβάλ στο τηλέφωνο 6936341321.