Φεμινισμος; Όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω! Γράφει η Ρούλα Παγιαλάκη

Είναι Σάββατο απόγευμα ο ήλιος καίει και αφού έχουμε κολυμπήσει αρκετά με την μονάκριβη κόρη μου, ξαπλώνουμε νωχελικά στις ξαπλώστρες μας, για να απολαύσουμε την θαλασσινή αύρα και να αφήσουμε τις ηλιαχτίδες να στεγνώσουν τα μαγιό μας! !!
-Μαμά εσύ τι ήθελες να γίνεις όταν ήσουν μικρή; Πέφτει η ερώτηση ...
Τι να απαντήσω τώρα σκέφτομαι από μέσα μου;  Αποφασίζω πονηρά να το συνοψίσω σε μια απάντηση για να μην αραδιάσω όλη εκείνη την λίστα που ίσχυε τότε!
-Πρώτα απ όλα καλός άνθρωπος αγάπη μου!
-Εγώ θέλω να γίνω ζωγράφος, αισθητικός, κομμώτρια, κτηνίατρος και μαστόρισσα. Και να παντρευτώ και να κάνω δυο παιδιά όπως εσύ, ένα αγόρι και ένα κορίτσι!
Μεγάλωσα όπως οι περισσότερες γυναίκες γύρω μου πιστεύοντας ότι μπορώ και πρέπει να τα κάνω όλα μόνη μου. Να σπουδάσω, να μπορώ να  συντηρώ τον εαυτό μου, να έχω την ευθύνη του σπιτιού μου, ότι και αν σημαίνει αυτό, να ξέρω τι είναι το μπουζί του αυτοκινήτου, να αλλάζω λάμπες αλλά και να μαγειρεύω τέλειο μουσακά. Η αυτάρκεια και η ανεξαρτησία ήταν πολύ ψηλά στις οικογενειακές μας αξίες. Έτσι έμαθα να παίζω και επίθεση και άμυνα και να προφυλάσσω και τα δίκτυα μου από τα γκολ. Ποτέ δεν πίστεψα στον φεμινισμό ως ιδέα ή ως κίνημα. Απλά μεγαλώνοντας διαπίστωσα πως η ίδια η ζωή απαιτεί από σένα να παίξεις όλους τους ρόλους. Τώρα ακούω την κόρη μου αυθόρμητα να περιγραφεί την εικόνα της στο μέλλον δίνοντας η ίδια στον εαυτό της όλες τις πτυχές που μπορεί να έχει.
Και αναρωτιέμαι που είναι μέσα σε όλες αυτές τις σκέψεις το αγόρι που θα την βγάλει από την δύσκολη θέση που θα αλλάξει το λάστιχο του αυτοκινήτου, που θα φέρει τα χρήματα σπίτι;
Ζούμε σε μια εποχή που η πρόοδος και ο φεμινισμός και γενικότερα η όλη εξέλιξη μας έχουν φέρει σε κοινωνικά αδιέξοδα. Γυναίκες κάνουν προτάσεις γάμου, φλερτάρουν ασύστολα, συντηρούν τους συντρόφους τους. Έφτασε να θεωρείται αδυναμία να θέλουμε από τους συντρόφους μας να είναι δίπλα μας να μας βοηθούν και γιατί όχι και να μας γλιτώνουν από κακοτοπιές.
Ε λοιπόν όχι! !!Η γυναίκα δεν είναι ο σούπερ ήρωας κανενός και πόσο μάλλον του εαυτού της. Είναι όμορφο να μοιράζεσαι, να ακουμπάς στον άλλον, να ζητάς την βοήθεια του, να έχεις την ανάγκη του. Είναι όμορφο να είναι μια 24ωρη αγκαλιά μόνιμα ανοικτή για σένα, ένα φιλί στο μάγουλο να σε γλυκαίνει. Είναι όμορφο κάποιος να πιστεύει σε σένα και στις δυνατότητες σου, να ρωτάει γιατί ή προς τι και απλά να σου απλώνει το χέρι του για να πάρεις δύναμη όταν την χρειάζεσαι. Καμία γυναίκα δεν είναι παντοδύναμη ούτε προδίδει τις αρχές της όταν στο τέλος της ημέρας περιμένει από έναν άντρα να την αγαπά, να την φροντίζει και γιατί όχι να την σώσει και από την ίδια την παντοδυναμία της.
-Ότι επάγγελμα και να διαλέξεις να κάνεις αγάπη μου να το κάνεις με πάθος και αγάπη και θα το κάνεις σίγουρα τέλεια! "Τώρα όσο για το μαστόρισσα ξανασκέψου το "....της είπα και της έκλεισα το μάτι! !..

Αφηστε καποιο σχολιο