Αγαπημένα αστυνομικά μυθιστορήματα

  • Πέμπτη, 22 Ιούνιος 2017 11:38
  • Συντακτική Ομάδα
  • Βιβλίο

Λατρεύω τα βιβλία. Μου αρέσει ακόμα και η μυρωδιά τους. Αγαπώ ιδιαίτερα τα βιβλία που με κάνουν να "χάνομαι" από την πραγματικότητα και να γίνομαι μέρος τους. 

Της Ελίνας Λαγουδάκη

Έτσι, όταν ανακάλυψα την αστυνομική λογοτεχνία, ενθουσιάστηκα και έγινα "συνεπιβάτης" στην ιστορία τους. Ένας κρυφός παρατηρητής! Αυτά είναι τα αγαπημένα μου αστυνομικά μυθιστορήματα, μέχρι σήμερα φυσικά. Γιατί ξέρω πως η λίστα θα μεγαλώσει πολύ ακόμα. Δεν θα σας πως όμως, την ιστορία τους. Θα σας περιγράψω τους συγγραφείς τους. 

 

1. Σε Βλέπω : Stevens Chevy
2. Εξαφάνιση : Stevens Chevy
3. Το στίγμα : Stevens Chevy

Η συγκεκριμένη συγγραφέας κάνει κάτι μαγικό στα βιβλία της. Είτε θες, είτε όχι, γίνεσαι ένα με την ηρωίδα. Νιώθεις τον πόνο της, τα συναισθήματα της και ζεις τη ζωή και την ιστορία της. Τα βιβλία αυτά σε κάνουν να μην θες να τα αφήσεις και είναι μια πολύ καλή επιλογή αν θες να περάσεις ώρες συντροφιά με ένα βιβλίο, γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το αφήσεις από τα χέρια σου μέχρι να ρουφήξεις και την τελευταία λέξη. Από τις καλύτερες του είδους! 
(Τα βιβλία της Stevens Chevy τα βρίκσεται από τις εκδόσεις Διόπτρα)

 

4. Ο Γιός : Jo Nesbo
5. Ο κοκκινολαίμης: Jo Nesbo

Νομίζω πως δεν υπάρχουν λόγια ούτε για αυτόν το συγγραφέα. Μάστερ στην αστυνομική λογοτεχνία, με τα βιβλία του να σπάνε ρεκόρ πωλήσεων σε όλο το κόσμο. Καθαρά αστυνομική λογοτεχνία, καθώς σε όλα του τα βιβλία παρακολουθούμε υποθέσεις του ντετέκτιβ Χάρι Χόλε. Αξίζει να διαβαστεί από όλους!
(Ο Jo Nesbo έρχεται στα σπίτια μας μέσα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο)

 

6. Το ρέκβιεμ του Σαββάτου: French Nicci

Ξέρω πως αυτό το βιβλίο είναι το 6ο σε σειρά αλλά αφού βρέθηκε στα χέρια μου, είπα να το διαβάσω και έκανα πολύ καλά. Η σειρά βιβλίων Ρέκβιεμ μιας βδομάδας αναφέρεται σε παλιές υποθέσεις που έρχονται ξανά στο φως και στοιχειώνουν της Φρίντα Κλάιν και όλους εμάς. Εθιστικό και καθηλωτικό από την πρώτη σελίδα. 
(Και τα βιβλία αυτά έρχονται στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Διόπτρα).

 

Δεν υπάρχει καλύτερη συντροφιά από ένα βιβλίο. Και ειδικότερα από ένα καλό βιβλίο!