Βραβείο σε ταινία μαθητών του 6oυ ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Ένα ακόμα βραβείο πρόσθεσε στο παλμαρέ της η ταινία των μαθητών του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου «Η Εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο [Ιούλιος 1974]: Η Ελληνική Επιστράτευση: Αναμνήσεις Παιδιών από την Ελλάδα…», κλείνονατας με τον καλύτερο τρόπο την σχολική χρονιά.

Η ταινία κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της στο 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους FilmMakers 2017.

Η ίδια ταινία έχει επίσης βραβευτεί στον 3ο Παγκρήτιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων ως καλύτερο μαθητικό ρεπορτάζ.

Η έρευνα της δημιουργικής ομάδας του 6ου ΕΠΑ.Λ. κατέληξε στην υλοποίηση δύο ταινιών μικρού μήκους. Οι ταινίες περιέχουν πρωτότυπη μουσική επένδυση, ειδική φωτογράφιση και ζωγραφική από τους μαθητές μας.

Η δεύτερη ταινία «Η Εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο [Ιούλιος 1974]: Η Ελληνική Επιστράτευση: Η ιστορία του Λεωνίδα…» κατέκτησε επίσης το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό με θέμα «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες» στο πλαίσιο Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι δύο ταινίες μαζί με την επίσης μικρού μήκους ταινία «Αποθήκες ψυχών» που πραγματεύεται το προσφυγικό ζήτημα προβλήθηκαν στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ταινιών CAMERA ON 2017 υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης.

Για όσους δεν τις έχουν δει, το σχολείο μας συμμετέχει στο 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου με κατασκευές που δημιούργησαν οι μαθητές μας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Και οι τρεις ταινίες θα προβληθούν τη Δευτέρα 26 Ιουνίου στις 22:15 μ.μ. στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ».

Εγγραφές

Οι εγγραφές στα ΕΠΑ.Λ. γίνονται ηλεκτρονικά αποκλειστικά την επόμενη εβδομάδα (19 Ιουνίου με 23 Ιουνίου 2017) με τους κωδικούς του TAXISnet. Το 6ο ΕΠΑ.Λ. θα είναι ανοικτό με συνεργεία εγγραφών καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας για ενημέρωση και βοήθεια στη συμπλήρωση των εγγραφών.

Διεύθυνση: Πιτσουλάκη 24

Διευθυντής: Κωνσταντίνος Αρχοντάκης. Τηλ: 2810234444

Φαξ:2810212555

E-mail: mail@6epal-irakl.ira.sc.gr