Όταν κυνηγάς όλο το "Πακέτο" Από τη Ρούλα Παγιαλάκη

Πρωινό καφεδάκι στην Μαρίνα νέου Φαλήρου, έτσι για να χαλαρώσεις λίγο  και να έχεις κοντά σου την θάλασσα που τόσο αγαπάς.
Μπροστά σου αγκυροβολημένα τα κότερα, τα ιστιοπλοϊκά και τα φουσκωτά σκάφη. Εύκολα το μάτι σου στέκεται σε μερικά από αυτά, είτε για να θαυμάσεις το μέγεθος κάποιου, είτε τις όμορφες λεπτομέρειες του ή γιατί απλά εύχεσαι να έμπαινες σε ένα από αυτά και όπου σε έβγαζε.
Η πορεία ανάλογα με την διάθεση σκέφτεσαι. ...
Και να που οι κεραίες σου δεν αργούν να εντοπίσουν, ότι πάνω σε ένα από αυτά τα κότερα που καμαρώνεις, υπάρχει έντονη  κινητικότητα, ασυνήθιστη για την ώρα. Προσέχεις ότι πάνω στο σκάφος υπάρχουν μπαλόνια σιέλ και λευκά, γεμισμένα με Ίλιον και κάπου στην προβλήτα φαναράκια που ανάβουν. Καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για γενέθλια ή βάπτιση και αυτή σου η σκέψη δεν αργεί να επιβεβαιωθεί από τον κόσμο που αρχίζει να καταφτάνει. Ντυμένοι όλοι με τα καλά τους κρατώντας στα χέρια τους τις τσάντες  με τα δώρα. Ο οικοδεσπότης δεν αργεί να ξεχωρίσει, μιας και σε κάθε άφιξη είναι σχεδόν πάντα παρών για την υποδοχή. Εστιάζεις καλύτερα και προσπαθείς να καταλάβεις το προφίλ του. Ηλικιακά είναι γύρω στα πενήντα, ψηλός ,αθλητικός με γκριζαρισμένα μαλλιά. Στιλιστικά άψογος, με το ακριβό ασημένιο του ρολόι και το κολλαρισμένο πουκάμισο. Η σύζυγος με αναλογίες μοντέλου και ντυμένη και αυτή από ακριβό οίκο μόδας του εξωτερικού.

 Φυσικά λίγο παραδίπλα και η ασιατικής καταγωγής νταντά, ο μπάτλερ, ο παρκαδόρος, ο dj, ο φωτογράφος και ο cameraman. Ένας σκύλος κινείται οκνηρά ανάμεσα τους και έρχεται να συμπληρώσει το τέλειο κάδρο της φωτογραφίας. Το κότερο εξοπλισμένο και αυτό με ότι πιο σύγχρονο. Διπλά ραντάρ, κεραίες ,Jet ski  και ένα μικρό φουσκωτό με διπλές μηχανές.
Ένας άνθρωπος με όλο το πακέτο λογικά, σκέφτεσαι...
Με μια καλή δουλειά σίγουρα, ένα εξίσου υπέροχο σπίτι και γιατί όχι και με ένα πανάκριβο αυτοκίνητο και μηχανή. Κοινωνικά, οικογενειακά και επαγγελματικά καταξιωμένος λοιπόν.
Όλα τέλεια, όλα ιδανικά, όλα όπως πρέπει.
Όλα υπό έλεγχο, όλα καθώς πρέπει, όλα σε κίνηση σύμφωνα με τους δείκτες του ρολογιού.
Όλα ταχτοποιημένα, όλα φροντισμένα, όλα αναμενόμενα .
Όλα ακριβά, όλα να φωνάζουν την ευτυχία ,όλα ζηλευτά.
Ένα πράγμα μόνο έλειπε από όλα, αλλά και από τις φωτογραφίες...
Το γέλιο.!!!!!
Να σας ζήσει σκέφτεσαι και συνέχισες σαν να πέρασε αστραπή όλο αυτό το σκηνικό, ανενόχλητη τον καφέ μου!

 

Αφηστε καποιο σχολιο