Τι έγραψε η εφημερίδα Bild για τον Μανώλη Γλέζο;

  • Τρίτη, 13 Ιούνιος 2017 19:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ελλάδα

Ευρεία δημοσιότητα στο γερμανικό τύπο πήρε το συμβάν στο Δίστομο με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να εμποδίζει τον γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των εκτελεσθέντων από τους ναζί και την σωτήρια παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου.

«Ένα θύμα των Ναζί σώζει τον γερμανό πρέσβη» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της Bild. «Σκάνδαλο σε τελετή μνήμης για Έλληνες θύματα του εθνικοσοσιαλισμού» επιγράφει το δικό της άρθρο στην ιστοσελίδα της η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit. 

Σημειώνεται πως το περιεχόμενο όλων των άρθρων παραμένει στην περιγραφή των γεγονότων και υπενθυμίζουν τις ελληνικές απαιτήσεις για επανορθώσεις ύψους 269,5 δις ευρώ, τις οποίες η Γερμανία απορρίπτει.

Ο ίδιος ο Μανώλης Γλέζος, αναφορικά με το γεγονός σχολίασε: «Tο παιδί του εγκληματία όσα εγκλήματα κι αν έχει κάνει ο πατέρας και η μάνα του δεν ευθύνεται γι' αυτά».

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο Σάββατο η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να εμποδίσει τον γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι στο Δίστομο, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης της σφαγής εκατοντάδων Ελλήνων το 1944 από τους Ναζί.

 

Πηγή: athensvoice