Οι πιο άχρηστες συμβουλές για το χωρισμό

Μετά από κάθε χωρισμό, οι συμβουλές που δέχεσαι από τις φίλες σου είναι πραγματικά οι πιο ανώφελες και χωρίς νόημα συμβουλές που υπάρχουν. Η αγαπημένη μου όμως και αυτή που πάντα θα μένει αναλλοίωτη στον χρόνο είναι αυτή: “Ο έρωτας με έρωτα περνάει”. Ωστόσο υπάρχουν κι άλλες πολύ καλύτερες ακόμα που στα δικά μου αυτιά ακούγονται τουλάχιστον αστείες. Όπως:

 

Ο χρονός γιατρεύει
Όχι, ο χρόνος δεν γιατρεύει. Για την ακρίβεια κανένα πόνο δεν γιατρεύει. Το μόνο πράγμα που βοηθάει ουσιαστικά όταν χωρίζεις, φυσικά γίνεται μετά από ένα διάστημα, είναι η ανασκόπηση της σχέσης. Τι πήγε τόσο στραβά, γιατί απέτυχε ή γιατί συνεχίζεις και δίνεις ευκαιρίες στους λάθος άντρες συνέχεια. Κανένα ημερολόγιο και κανένα ρολόι δεν θα σου φέρει τον κύριο τέλειο, ούτε πρόκειται να σβήσει τις αναμνήσεις με τον πρώην σου.

Όταν μία πόρτα κλείνει, μια άλλη πάντα ανοίγει
Στην πραγματικότητα, όταν μία πόρτα κλείνει, ανοίγουν πολλές και μία μία κλείνουν στα μούτρα σου. Μία νέα σχέση, δεν πρόκειται να επουλώσει πληγές. Για να γίνει αυτό πρέπει να μείνεις μόνη σου. Εσύ και ο εαυτός σου. Πάρε τον χρόνο να βγεις έξω με τις φίλες σου, να διασκεδάσεις και ακόμα καλύτερα να ασχοληθείς επιτέλους με τα επαγγελματικά σου. Μπορεί να ακούγονται κλισέ, αλλά αυτή πρέπει να είναι η φυσική ροή των πραγμάτων.

Αν αγαπάς κάποιον, άφησε τον να φύγει
Να πάει που; Αν αγαπάς κάποιον, κλείδωσε τον στο διαμέρισμα σου και μην τον αφήσεις να φύγει ποτέ. Αλλά ποτέ. Οκ, μπορεί κάποιες φορές η αγάπη να μην είναι αρκετή, αλλά οι σχέσεις απαιτούν δουλειά, εκτός κι αν τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν με τίποτα. Μήπως όταν αγαπάς κάποιον να μην τον αφήνεις και να προσπαθείς μέχρι και την τελευταία στιγμή;

Ότι είναι να γίνει, θα γίνει
Ότι είναι να γίνει, δεν θα γίνει έτσι απλά. Αυτό είναι εντελώς παθητικό, η αγάπη είναι μια σειρά από πράξεις. Αν χωρίσεις και θέλεις να είσαι πάλι μαζί του, τότε πάρτον τηλέφωνο, πήγαινε να τον βρεις. Μην αφήνεις τίποτα στην τύχη του γιατί θα απογοητευτείς απ’το αποτέλεσμα. Ο ρομαντισμός δεν πεθαίνει, αλλά αν δεν αρπάξεις την ευκαιρία, η σχέση σίγουρα θα πεθάνει.

 

Πηγή: savoirville