Τι συμβαίνει στους άνδρες όταν αποκτούν κόρες

  • Τρίτη, 13 Ιούνιος 2017 08:23
  • Συντακτική Ομάδα
  • Άνδρας

Μπορεί η μαμά να είναι ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο ένα βρέφος έρχεται σε στενή επαφή από την ώρα της γέννησης του, όμως αργότερα δημιουργούνται αυτό που λέμε «αδυναμίες» κι όταν πρόκειται για κορίτσια, τότε το ενδιαφέρον στρέφεται συνήθως στον μπαμπά που γίνεται κάτι σαν ήρωας και πρώτος έρωτας.

Είναι ο άνθρωπος που δεν χαλάει ποτέ χατίρι στη μικρή του πριγκίπισσα, που την προστατεύει, την αποθεώνει, τη συμβουλεύει και την αγαπάει παράφορα.

Πως όμως θα μπορούσε αυτή η οικογενειακή σχέση να επηρεάσει τη συμπεριφορά των αντρών και πιο συγκεκριμένα, στον επαγγελματικό τους τομέα;

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο National Bureau of Economic Research το Μάιο, οι άντρες που ασχολούνται με τον επιχειρηματικό τομέα και έχουν κόρες, είναι πιο πιθανό να προσλάβουν γυναίκες στην εταιρεία τους, καθώς με αυτή τη συνθήκη μειώνονται οι προκαταλήψεις που κάποτε υπήρχαν απέναντι στις γυναίκες, λένε οι συντάκτες της έρευνας, Πολ Γκόμπερς και Σόφι Γουάνγκ.

Σε επιχειρήσεις με περισσότερους γιους, το ποσοστό των προσλήψεων σε γυναίκες ανήλθε στο 9%, ενώ σε επιχειρήσεις με περισσότερες κόρες, ο αριθμός αυτός έφτασε το 12%.

Ακόμη, με βάση την έρευνα του Γκόμπερς οι άντρες που έχουν κόρες, αλλάζουν το σκεπτικό τους και σε άλλους τομείς, για παράδειγμα οι άντρες δικαστές με κόρες ήταν πιο πιθανό να αποφανθούν υπέρ των γυναικείων θεμάτων, σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου Emory και του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ το 2014.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης, ότι οι επιχειρήσεις που είχαν στηρίζονταν στη διαφορετικότητα φύλου, ήταν πιο πιθανό να είναι επιτυχημένες.

Τέλος, η διαφορετικότητα στο γραφείο έχει συνδεθεί και αυτή με την επιτυχία. Ερευνα του McKinsey έδειξε χαρακτηριστικά, ότι η εθνοτική ποικιλομορφία και η ποικιλομορφία των φύλων καθιστούν τις εταιρείες 15 και 35 τοις εκατό, αντίστοιχα, πιο πιθανό να ξεπεράσουν τους ανταγωνιστές τους.

bovary.gr