Ήσυχα ελληνικά νησιά που αξίζουν να επισκεφτείς

  • Σάββατο, 10 Ιούνιος 2017 18:05
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ταξίδια

Φέτος, όπως και κάθε καλοκαίρι, ένα ζήτημα απασχολεί όλους μας (μετά από τα καταραμένα τα κουνούπια): Που θα πάμε διακοπές, χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία;

Έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια; Μέρη με πολύ κόσμο, βαβούρα, πανάκριβα beach bar, πιτσιρίκια που ουρλιάζουν ανά δευτερόλεπτο, τακ-τουκ από ρακέτες, και τα λοιπά γνωστά- άγνωστα ενοχλητικά του ελληνικού καλοκαιριού; Μάθε ότι μπορείς να απολαύσεις διακοπές σε ελληνικά νησιά, χωρίς να μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισες να αφήσεις την ησυχία του σπιτιού σου.

Ιθάκη
Το νησί του Οδυσσέα, που βρίσκεται στα αρχοντικά Επτάνησα. Από τα νησιά που μπορείς να ερωτευτείς, ακόμα κι από τις φωτογραφίες.  Μικρό νησί, αλλά χρειάζεται αυτοκίνητο για διευκόλυνση. Πρέπει να κολυμπήσεις, οπωσδήποτε, στην παραλία του Γιδακίου, είτε πηγαίνοντας με καïκι, είτε από το μονοπάτι, καθώς πρόκειται για μοναδικά νερά.

Σκύρος
Το πιο μεγάλο και νοτιότερο νησί των Σποράδων, αξίζει για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της. Σταθερή προτίμηση των μποέμ και εναλλακτικών τύπων και, ίσως, το πιο τουριστικό νησί από όλες τις προτάσεις.  Η Σκύρος σου δίνει την αίσθηση ότι μεταφέρεσαι σε κάποια άλλη, παλιά εποχή.

Αλόννησος
Για τους λάτρεις της εξερεύνησης και του τοπίου, το νησί των Β.Σποράδων είναι ιδανικό. Μπόλικα φυσικά μονοπάτια για να περπατήσεις και κρυστάλλινες παραλίες για να ξεχαστείς με τις ώρες. Μπορείς να επισκευτείς και τα νησάκια που βρίσκονται δίπλα από την Αλόννησο, όπως η Κυρά Παναγιά, Περιστέρα, Ψαθούρα, κ.α.

Αστυπάλαια
Μοιάζει Κυκλαδίτικη, αλλά είναι Δωδεκανήσια. Πρωτόγνωρη, παρθένα (λόγω κυριαρχίας του λευκού) ομορφιά και υπέροχα νερά. Αξίζει να την περπατήσεις και να επισκεφτείς το ενετικό κάστρο Αστροπαλιάς, στη Χώρα. Κάθε καλοκαίρι γίνεται το Πολιτιστικό Φεστιβάλ, αλλά και διάφορα πανηγύρια.

Σίκινος
Εάν δε σε νοιάζει  τι θα δείξει η τηλεόραση, πως θα φανείς in στο Instagram, ή που θα κλαμπάρεις το βράδυ, τότε βρήκες το κατάλληλότερο μέρος για σένα. Ελάχιστοι κάτοικοι και μικροσκοπικό νησάκι κοντά στην Ίο, η Σίκινος είναι ότι πρέπει για να εξαφανιστείς, έστω για λίγο, από προσώπου γης και να πιεις τα κρασιά σου, να διαβάσεις το βιβλίο σου και να θαυμάσεις το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, δίχως καμια έγνοια.

 

Πηγή: savoirville