Ψιτ, θα πάρω τα κιλά και την πλαδαρότητα μου και θα πάω παραλία - Εσύ ... κρύψου

  • Σάββατο, 10 Ιούνιος 2017 11:16
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σκέψεις

Να υποθέσω πως εκείνος ο κύριος που μίλησε για τα κιλά μου και την πλαδαρότητα μου είναι τουλάχιστον ... ημίθεος!

Της Μαρίας Καλλέργη

Για να μην πω κανονικός θεός. Να υποθέσω πως "δούλεψε" πολύ  στο μυαλό του όλα αυτά τα ρατσιστικά που έγραψε σε κείνο το κοινωνικό δίκτυο, για μένα, δηλαδή τη μέση ελληνίδα και που δεν έχω καμιά διάθεση να επαναλάβω.

Θα είχε άραγε νόημα, εγώ και οι όμοιες μου, που δε λιώνουμε κάθε μέρα στα γυμναστήρια, που έχουμε παραπάνω κιλά, που είμαστε τα παχουλά κορίτσια της διπλανής πόρτας, να προσπαθήσουμε να του απαντήσουμε. Μάλλον όχι, γιατί διάλογος γίνεται όταν ο συνομιλητής δεν είναι αγενής και απρεπής, όταν τουλάχιστον έχει καλή πρόθεση.

Ένα μόνο θα πω, ότι το σώμα μας, μας ανήκει. Δεν αρνούμαστε, την ευζωία, την αισθητική και όλα τα υπόλοιπα. Κι ας θυμηθούμε ότι τα πρότυπα ομορφιάς, έρχονται, παρέρχονται και ξανάρχονται, από τις ευτραφείς, στις πολύ αδύνατες και στις κανονικού βάρους γυναίκες.

Αλλά όπως έλεγε κι η γιαγιά μου η "στραβή αελιά βλέπει της μπροστινής της την αυλακιά". Ποτέ τη δική της. Για να μη θυμηθώ έναν αγαπημένο φίλο των νεανικών μου χρόνων, ευτραφούλη και όχι ιδιαίτερα όμορφο που ισχυριζόνταν πως δεν μπορούσε να βρει γυναίκα, γιατί έχουν εκλείψει από τον κόσμο οι γυναίκες όπως την Κιμ Μπασιντζερ στις 9, 5 βδομάδες!

Πάντως το δηλώνω, πιστεύοντας ότι εκπροσωπώ και τις υπόλοιπες ευτραφείς γυναίκες, ότι φέτος το Καλοκαίρι θα πάρω τα κιλά μου, την  κυταρίτιδα και την πλαδαρότητα μου και θα βγω στην παραλία. Αυτός και οι όμοιοι τους ας κλειστούν στο σπίτι τους. Το βρίσκω δίκαιο μετά το ... διασυρμό μας!