Τον ... χάσαμε το δρόμο πατριώτη και οι δημοσιογράφοι της Κρήτης ... ενωμένοι

  • Πέμπτη, 8 Ιούνιος 2017 11:46
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σκέψεις

Μαζικά βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Βόρεια Ελλάδα για συνδικαλιστικούς λόγους οι δημοσιογράφοι της Κρήτης. Προφανώς αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν και πολύ περισσότερο τους αναγνώστες. Αλλά υπάρχει μια παράμετρος πραγματικά εντυπωσιακή. Αυτή της ομοψυχίας των συναδέλφων ... στην ανακάλυψη της Εγνατίας μέσω της οποίας έφτασαν και αναχώρησαν από τη Θεσσαλονίκη στα Ιωάννινα και αντίστροφα.

Της Μαρίας Καλλέργη

Κάποιοι είχαν περάσει ξανά και κάποιοι περνούσαν για πρώτη φορά. Ωστόσο όλοι έμειναν το ίδιο εντυπωσιασμένοι και το έδειξαν με πολλούς τρόπους. Με αναρτήσεις φωτοφραφιών στα sosial media, με ειρωνικά και καυστικά σχόλια, με χιούμορ, με απορία με χαβαλέ. Κι όταν επέστρεψαν έγραψαν παντού. Στα ΜΜΕ που εργάζονται με πίκρα περισσή.

Καμία αιχμή, αληθινά, για τους συμπατριώτες που έχουν αυτό το δρόμο. Αλλά για μας που δεν μπορούμε να φανταστούμε και δεινοπαθούμε και σκοτωνόμαστε κάθε μέρα στο ΒΟΑΚ. Για όσα δεν έγιναν. Κι όχι να "ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα". Αλλά βρε αδερφέ "να χαμε κι εμείς μια κατσίκα".

Η επιστροφή στο νησί που όπως λένε φέτος θα υποδεχθεί τρία εκατομμύρια τουρίστες οδυνηρή. Κι η πίκρα να ξεχειλίζει γι όσα δικαιούμαστε και δεν έχουμε. Αλλά και το δρόμο τον ... χάσαμε πατριώτη!

Επειδή όλοι ρωτούσαμε για το μέτρημα που χάσαμε στις σήραγγες μια απλή πληκτρολόγηση στη μηχανή της αναζήτησης του google αναφέρει: "η Εγνατία οδός είναι ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος της Ελλάδας με μήκος 670 χλμ. Διαθέτει 73 δίδυμες σήραγγες συνολικού μήκους 50 χιλιομέτρων. Σήραγγες από 4.600 μέτρα (Δρίσκου), των 3,5 χιλιομέτρων, των 2 αλλά και πολλές άλλες μικρότερες. Διαθέτει επίσης και 77 μεγάλες γέφυρες, συνολικού μήκους 42 χλμ".